Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lesz valakiből CEO...

Hogy lesz valakiből CEO (vezérigazgató, vagy hasonló főnöki pozíció)?

Figyelt kérdés
Milyen végzettség kell hozzá? Vagy elég csak szaktudás azon a területen, amin folyik a munka? Illetve hol lehet CEO-k szakmai önéletrajzaiba belenézni? Vagy mit kell csinálni ahhoz, hogy az ember főnök lehessen egy cégnél (a fejvadászok főnöknek is keresnek embereket).

2012. jún. 22. 08:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Általában valamilyen pénzügyi területről szokott lenni, de lassan már az MBA is elengedhetetlen. Persze technológiai cégeknél lehet olyan, hogy valaki mérnökből lesz CEO (lásd pl. Zuckerberg).

És hogy hogyan lehet oda eljutni? Kemény munkával. Először kis csoportot vezetsz, majd egyre nagyobbat. Jöhet a cégen belül egy-egy szekció, egy-egy üzletág, és a végén a legjobbak közül kiválasztják a CEO-t. Szóval végigjárják a szamárlétrát.

Ha meg akarsz önéletrajzot nézni, menj fel a linkedIn-re, és keress rá az egyes CEO-kra, szépen le van írva minden.

2012. jún. 22. 10:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Sem az MBA-ra, sem a "szamárlétrára" nem szeretném rászánni az időt. Lehet, hogy egy saját cég alapítása egyszerűbb lenne. Ha kicsi lenne is, de legalább én lennék a főnök.
2012. jún. 22. 17:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az MBA-t és a szamárlétrát azért követelik meg, mert használható tudást ad. Saját céget alapíthatsz, csak vigyázz, nehogy a szükséges tudás nélkül rosszul járj vele.
2012. jún. 22. 18:24
 4/5 anonim válasza:
egyáltalán van elég tőkéd saját céghez? és nagyon jó ötletekkel kell előállni....inkább tőzsdézz
2012. jún. 22. 21:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Nos, szinte nincs is tőkém, anélkül pedig tőzsdézni még kevésbé érdemes, mint karriert építeni. Tulajdonképpen nem a cégvezetés a lényeg nekem, hanem az, hogy megfelelő hatalomhoz jussak ahhoz, hogy eléggé befolyásolni tudjam a világ menetét. Lehet ez a hatalom (nem párt-) politikai hatalom is (pl. köztársasági elnök, ENSZ). Nem tudom, ezt feltegyem-e külön kérdésben: hogyan lesz valakiből köztársasági elnök, vagy az ENSZ valamelyik tagszervezetének a vezetője (esetleg magának az ENSZ-nek).

(Ezekhez hasonló hatalom nélkül nehezebb lenne, de még úgy is elérhetem a céljaimat a világban.)

2012. jún. 23. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!