Hogy néz ki egy takarítói állásra jelentkező önéletrajza?
El nem tudom képzelni mit írjak bele, főleg hogy olyanokat várnak el, aminek semmi köze ahhoz, hogy fel tudok-e mosni.
Nincs 5 éves tapasztalatom, hacsak nem az, hogy az ember otthon is takarít. Van olyan hely, ahol leszázalékoltakat keresnek. Hivatalosan nem vagyok az, de pont ilyen állásra lenne szükségem. Hogy a csudába győzzem meg őket?
Van valaki aki jó ezekben és segítene nekem? Köszönöm!
Azért keresnek leszázalékolt személyt, mert állami támogatást, kedvezményt kap a cég ilyen munkavállaló foglalkoztatása után, tehát ilyen helyre nem fognak felvenni, ha egészséges vagy. A másik (kevésbé valószínű) lehetőség, hogy feketén akarnak dolgoztatni és olyan keveset fizetnek, hogy az csak a segéllyel együtt elegendő a túléléshez.
A takarítói állások között is van különbség, mert van ahol több százezer ft-os vagy milliós értékű takarítógépekkel kell dolgozni, lásd pl. bevásárlóközpontok, hipermarketek. A nagyobb irodaházat sem mezei porszívóval szokták porszívózni, a gépeknek a kezelését valamennyire ismernie illik egy szakképzett takarítónak. Bármilyen munkabaleset történik, a munkavédelmi hatóság egyből arra kíváncsi, volt e szakképesítése a dolgozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!