Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az miért van hogy sok diplomás...

Az miért van hogy sok diplomás 60-90ezer forintokat keres? Nekem 8 általánosom van, Biztonsági őr, testőr vagyok.12órában dolgozom és 180ezer forintot keresek.

Figyelt kérdés
, be vagyok jelentve, nem unalmas, pörgős munkahelyen, de voltam már építkezéseken is, ez jónak mondható akkor?
2012. jún. 19. 21:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%

Épp emiatt nem kapok munkát a szakmámban. Nincs szakmai tapasztalatom a kötelező gyakorlaton kívül, szakmán kívül is 1 év sincs. Most néz ki valami kis szakmai munka, de az is csak besegítés. Bele is vetem magam a szakmai dolgokba, mert így, hogy nem használom, elhalványul a szakmai tudásom, egyszerű dolgok kiszámítására alig emlékszem, az új verziós programokban nem találom a dolgokat. Ezzel pedig csak még jobban hátrányba kerülök.

Rendesen alkalmazni sehol sem akarnak, 26 éves nő vagyok, nincs gyerekem, majd valóban akarok, de nem most.

Ráadásul nem vagyok 100% magyar, ez a nevemen is látszik, felhozták azt is, hogy majd úgyis elhúzok külföldre, nem leszek biztos alkalmazott.

2012. jún. 20. 11:47
 12/13 anonim ***** válasza:
33%

Ez fura utolsó,mivel csaj vagy sokkal könyebb lehetne,kicsit öltözködj fel csinin ha jó az alakod,akkor könnyebb melót kapni ha jó csaj vagy ;)))

Vagy miért nem mész ki külföldre?Ha félig vagy magyar nyilván tudsz az adott ország nyelvén

2012. jún. 20. 11:51
 13/13 anonim ***** válasza:
64%

Kedves előző!

Azért is kell vadásznotok, mivel azért informatikus/mérnök informatikus hallgatóból nincsen olyan sok. Ezt meg nem tudom, honnét vetted, hogy nem dolgoznak az egyetemisták: a hallgatók 60-70%-a végez valamilyen diákmunkát (most a nappalisokról beszélek). Levelezősöknél ez az arány természetesen még nagyobb, és ez a nagyobb arány már főállásban is dolgozik. Az igaz, hogy bölcsészdiplomával nehezebb elhelyezkedni magánszférában, közszférában meg alacsony fizetésért kapnak állást.

Manapság ezekre a szakokra érdemes elmenni tanulni: mérnöki szakok (bármilyen), mezőgazdasági szakoktató, informatikai (bármilyen), jogász (itt a végzés után nagyon fontos a specializáció, hogy sok pénzt tudjál keresni), nemzetközi tanulmányok (minimum egy MSc képzést ebből el kell végezni), közgazdasági (bármilyen), kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel,, turizmus-vendéglátás, média deisgn, multimédia programszerkesztő, biztonság- és védelempolitika (MSc képzést ebből is el kell végezni minimum, külföldön nagyon jól lehet vele keresni), fogorvos, rekreációszervezés és egészségfejlesztés, kommunikáció és médiatudomány, fizika, kémia, vegyész, matematika. Tehát választási lehetőség elég sok van.

2012. jún. 20. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!