Az miért van hogy sok diplomás 60-90ezer forintokat keres? Nekem 8 általánosom van, Biztonsági őr, testőr vagyok.12órában dolgozom és 180ezer forintot keresek.
8 általánossal jónak.
Én (nettó) 140-et keresek, de csak hétfőtől péntekig napi 8 órában, és nem kell hadakoznom meg ordibálnom különféle problémás alakokkal, arra ott van a biztonsági őr :) Szóval ennek is van előnye.
A diploma, mint olyan, meg magában semmit nem jelent. Rengeteg a kamu diplomás, akikre semmi igény nincsen, szóval elmondhatja magáról, hogy elvégzett egy kommunikáció, vagy más büfészakos főiskolát, aztán elmehet vele utcát söpörni, mert egyébként nem kell sehova.
Egy mérnöknek nem nagyon szoktak ilyen problémái lenni, mert arra van kereslet.
Nem annyit keresnek, csak annyira vannak bejelentve. A kettő nem ugyanaz.
Ha te 12 órát dolgozol, akkor a 8 órára eső béred 120 ezer, a többi a "túlóra". Biztonsági őrként, testőrként a testi épségedet kockáztatod. Ezért kapsz többet.
Én diplomás vagyok és nem bölcsész szakon végeztem, a közszférában kaptam állást bruttó 108.000-ért nem a szakmámban, 70-et kapok kézhez.
1,5 évig munkanélküli voltam államvizsga után, ahová jó lett volna a diplomám minimum 1-3 év tapasztalattal rendelkezőket kerestek, meg az sem előny, hogy pályakezdő fiatal nő vagyok, az állásinterjúkon - habár nem lenne szabad - mindig felhozták a van-e párom, lesz-e gyerek kérdést. Meg hát számolós helyekre inkább férfiakat alkalmaznak, hiába tudom én is megcsinálni.
Továbbá amíg más minimálbérért, 10 év tapasztalattal elvállalja, én nem tudok labdába rúgni. Márpedig nagy cégek mennek tönkre, ahonnan pl. tapasztalt villamosmérnököket bocsátanak el, ők a keresettek, nem a "kis izék", akik frissen szabadultak az egyetemről.
Mert kamudiplomájuk van(bölcsész,büfészak),nyilván ezeknek nem fizetnek jól.
Plusz lusták suli mellett elmenni dolgozni,mert ugye akkor kevesebb idő jut bulira :O
Pedig ahhoz,hogy jó melód legyen nagy pénzekért már egyetem mellett el kell menni melózni,és akkor bármikor kapsz munkát magas fizuért akár külföldön is.
De nem kapkodnak a diákok,hogy menjenek melózni ezzen ledöbbenek,például:Programozó/tesztmérnök vagyok és annál a cégnél ahol dolgozom szabálszerűen vadászni kell,hogy jöjjön valaki dolgozni,nincsen ember kajakra,nem találunk,úgy keresek én is,de nincsen jelentkező,ilyet még nem hallottam komolyan mondom :O
Nem akarnak dolgozni az emberek avgy nem tudom?
De állandóan hiány van nálunk is IT-sból állandóan,sok embert kérdeztem,hogy akar-e jönni melózni jó hely jó meló,tudjátok kit válaszoltak,hogy most nem,mert suli miatt,meg,hogy még nem akar melózni.
Én kérek elnézést,majd néz amikor nulla tapasztalattal nem kap melót vagy kap bruttó 80-ért mert nincs tapasztalata még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!