A nyári gyakorlat/ nyári munka (termelési gyakorlat) nem számít munkaviszonynak? Mennyit fogok én kapni?
Figyelt kérdés
Dolgozok 1 hónapot, és napi 8 órát.2012. jún. 18. 16:43
1/9 anonim válasza:
A nyári gyakorlat/nyári munka is munkaviszonynak számít. Az első munkanap megkezdése előtt kötelezően meg kell kötni a munkaszerződést.
Amennyiben ez kötelező vagy fakultatív gyakorlat abban az esetben a mindenkori minibálbér 12,5%-ára vagy jogosult, de ennél magasabb díjazásban is részesülhetsz amennyiben az a munkaszerződésben megtalálható.
3/9 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a csávó, hogy minimál bért kapok. Úgy mondta, hogy kb. 80-90 ezret.
Csak elvileg nem kell annyit adniuk, meg hallottam is valamit hogy valamilyen %-ról beszélnek. :/
2012. jún. 18. 21:46
4/9 anonim válasza:
A nyári gyakorlat kötelező elvégezned, hogy a következő osztályba léphess, 15000 Ft.-nál nem fogsz többet kapni.
5/9 A kérdező kommentje:
De van olyan rokonom aki azt mondta, hogy aki diák náluk végzi a nyári gyakorlatot az kap minimál bért! 100%-ot!
2012. jún. 18. 21:52
6/9 anonim válasza:
Csak akkor kötelesek valamit is fizetni, ha legalább 6 hét a gyakorlati időd.
7/9 anonim válasza:
A válaszolók arra akarnak kilyukadni, hogy nem kötelező a minimálbért megadni, csak annak valamilyen százalékát. Ha Neked azt mondta a "csávó", hogy minimálbért kapsz, akkor csak annyi a dolgod, hogy örülsz neki, mivel Te többet kapsz, mint amennyit muszáj lenne fizetniük...
8/9 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. De épp ezért félek, hogy mi van ha mégsem adja meg. Vagy ilyet nem szoktak csinálni?
2012. jún. 19. 16:59
9/9 anonim válasza:
De szoktak. A munkáltatók egy része hazudik. De ha azt mondta, akkor inkább bízz benne, hogy meg is kapod, és ne láss előre rémeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!