Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkanélküliek nem hajlandók...

A munkanélküliek nem hajlandók dolgozni?

Figyelt kérdés
2009. júl. 5. 17:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos nekem is megszűnt a munkám,még januárban!Azóta,ha ezer önéletrajzot,jelentkezést nem adtam le,akkor egyet sem!:(Régen nem volt ilyen problémám,ahová jelentkeztem felvettek,de ma már nem ilyen egyszerű!Arról nem beszélve,hogy a sok önéletrajz kéregetés miatt,az adataimhoz csak már az nem fér hozzá,aki nem akar!És a kedves cégek,munkáltatók,még arra se képesek,hogy egy fránya emailt küldjenek,hogy "bocs,de nem kellesz"!Jahh,hogy ez luxus?Bocs!De szerintem ez lenne a legkevesebb!És akkor még a sok kamu álláshirdetésről még nem is beszéltem,meg a "telefonálgatos,rábeszélős" idétlenségekről,amikkel állítólag rengeteg pénzt lehet keresni!Aha...ha van,az a balek,aki ezt beveszi!Ha olyan jól lehetne vele keresni,akkor ma Magyarországon mindenki azt csinálná,mert minek gebedne meg a dolgozó nép,ha ilyen könnyen is pénzhez juthat!Sajnos ameddig ilyen hirdetésekkel vannak tele,az álláshirdetési oldalak,addig nem lesz jobb a helyzet!Ami konkrét munkák lennének,azokat meg tényleg,vagy valami rokon,vagy olyan személy,aki odaadja magát a főokosnak(szexuális jellegű)kapja meg!Ennyit erről!Én nem adom a testem,azért hogy munkához jussak!Ha azt szerettem volna,akkor már valahol máshol "dolgoznék",ahol ezen szolgáltatásért fizetnek,alkamanként!Bocs,hogy ilyen hosszú lett!
2009. júl. 5. 21:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szeretnénk mi dolgozni, csak tisztességes munkahelyen normális fizetésért.

Legutolsó munkahelyemről utólag derült ki, hogy nem jelentettek be rendesen, így most megy ellenük a munkaügyi eljárás. Nem jókedvemből maradtam munka nélkül.

Keresem a lehetőséget, és nehéz, pedig én Budapesten élek.

Ja igen, nincs a szakmámban x év tapasztalatom, és nincs, csak egy nyelvvizsgám, nincs jogosítványom, nem vagyok hajlandó feketén dolgozni (pedig ilyen ajánlatokkal dugig vannak a hirdetések), és nem váltom ki a vállalkozóit (egyelőre), nincs pénzem befektetni.

Persze így hátránnyal indulok, de nem érdekel, munkavállalói oldalról talán jogos elvárás a tiszta munka.

Az álláshirdetések fele betelt (csak azért hirdetik meg, mert előírás), volt, hogy aznap feladott hirdetésre jelentkeztem, és rögtön azt a választ kaptam, hogy már megtalálták az embert, a maradék hirdetés 90%-a fekete, csaló, jutalékrendszer, vagy nem az, aminek hirdetik.

2009. júl. 5. 22:45
 13/19 anonim ***** válasza:
33%
Hát ez szép mondhatom! Van aki még egy hónapja sem keres állást, de azzal már tisztában van, hogy adnak-e neki segélyt vagy nem! Na ez a jóféle magyar mentalitás.
2009. júl. 5. 23:18
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
Embere válogatja. Rengetegen vannak, akik mindent megtesznek, mégsem sikerül nekik. Olyanok is vannak, akik bár szeretnének dolgozni, kizárólag a saját szakmájukban, esetleg adott feltételekkel akarnak elhelyezkedni, alább nem adják, azért nem találnak munkát. És persze vannak azok, akik már a munka szó hallatára is hideglelést kapnak, kényelmesebb segélyből élni.
2009. júl. 6. 01:02
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

De szerintem sokan. Biztos van aki nem szívesen, de szerintem az a kevesebb, vagy olyan akinek mellette van fekete és így jól jár.

De én is beadtam már annyi féle hirdetésre, de kisgyerekes vagyok, így kinek kellek. De nem adom fel! Keresem, olvasok, próbálkozok. Már nemtudom kit is azért hívtam fel hogy nem e tudna valami állást, de nem tud. Már mindenkinél megalázkodok, csak legyen valami. (Persze megalázkodást értsd normál keretek között!)

Amúgy sokan azért tudják már szinte munkájuk végetértével hogy mire jogosultak, mert attól hogy a munkahelyük megszűnt a számlák ugyanúgy jönnek, a bankot ugyanúgy kell fizetni, a gyerekeknek ugyanúgy kell ruha, kaja, iskola stb, és még sorolhatnám. Valamiből meg muszáj befizetni ezeket. Amúgy meg ha valakinek van már legalább két év munkaviszonya az megérdemli hogy pár hónapot otthon lehessen állást keresni, illetve úgy értem hogy a nehéz helyzetben kapjon annyit az államtól hogy amíg állást keres némi pénzt kapjon. Mert ugye az álláskereséshez is pénz kell. Ha neten nézed, otthon net, vagy ha nincs akkor net kávézó, telefonálgatni, levélfeladás, utánajárás, netán ha valami elindul akkor interjú stb stb., na hát erre még kevés is az álláskeresési, meg hát olyan sok hónapot úgysem adnak. Pont a múltkor szomorodtam el, hogy feladtam az utolsó kétezer forintomból 5 állás jelentkezést és talán egytől kaptam vissza levelet, meg az anyagomat, hogy 34 jelenkezőből sajnos nem engem válaszotottak. De ezek legalább normálisak voltak, bár igaz nem sokat értem vele sajnos, de rendesek voltak, legalább embernek néztek.

A pályakezdőket sajnálom, hogy ők nem kapnak semmit, hiszen nekik is pénzbe kerül az álláskeresés is. De amúgy én is átéltem ezt pályakezdőként. Aztán elvállaltam az első utamba jövő állást, amire vártam három hónapot, a munka tartott két hónapig, de gyűjtöttem a napokat legalább. Ha bejött volna állandó munka és felvettek volna akkor oda mentem volna. Így nem tud mit tenni az ember, vár. Ha nincs segítség akkor megtanul élni villany, gáz nélkül. Aztán majd lesz valami!

Egy a lényeg nem szabad feladni, ami néha nagyon nehéz! Kitartás mindekinek és kívánok mindekinek jó munkahelyet minél előbb!

Amúgy örülök annak, hogy van akinek már az iskolapadból van állása. Így legyen minden kikerülőnek! De sajnos ilyen nem lesz.

Akinek meg mostani munkája mellett van, illetve lett volna három másik az meg tegye fel ide, vagy adjon meg linket elérhetőséget, hogy amit ő visszamondott, azt az itt fenn lévők meg tudják próbálni, ha arra laknak. Vagy adjon meg mail címet és akit érdekel felkeresi és megadja neki úgy a lemondott álláslehetőségek címeit, hátha így megadatik olyannak is az a munka akinek másképp nincs esélye.

Nem egymást lemondani kell, hanem segíteni egymást! Amit az egyik lemond a másiknak lehet az életét mentené meg! Valamint nem elő kell adni hogy nekem de jó, hanem bíztatni azt akinek még nem sikerült! Mert munkanélkülinek lenni a legkiszolgáltatottabb dolgok egyike, amikor nem tudod másnap mi lesz. Vagy szép napod lesz, mert felvesznek, vagy legalább behívnak, vagy nem és vársz vársz és nem tudod mikor oldódik meg.

Kitartás mindenkinek!

2009. júl. 6. 10:26
 16/19 anonim ***** válasza:
97%
Nem értem,hogy azért,mert leirtam,milyen nehéz munkát találni,miért pontozott le valaki!Jó lenne,ha nem ész nélkül pontozna le bárkit is,hanem egy picit mélyebbre is látna,a leirtakban!De felesleges magyarázzak,egy olyannak,aki talán nincs is igazán benne a munkanélküliségben!Nem érezheti azt,milyen mikor az ember csak,keress,keress,keress,állásinterjúkra jár,vár,hogy visszajelezzenek,reménykedik,majd csalódik,mert nem szólnak!És kezdődik minden előlről!És nem adja fel!16éves korom óta dolgoztam,most kerültem életemben előszőr ilyen helyzetbe!Most 32éves vagyok,16éves korom óta folyamatos munkaviszonyom volt!És igen is a tapasztalataimat irtam le,a munkakeresés területén!Akár tetszik valakinek,akár nem,a nagy VALÓS ÉLETBEN ez van kint!Én nem álmodozom,mert a csekkek,fizetni valók csak jönnek!A hivatalok felé nem mondhatom azt,hogy bocs,de most a számlátokat nem tudom kifizetni,mert nincs munkám!Őket ez csöppet sem érdekli!Folymatos küzdelem van,a mindennapi megélhetésért!Már napi számolásokat kell végezzek,hogy minden csekkem be legyen fizetve,és kajára is jusson!És már a kaján megy a sporolás!Akinek van munkahelye,annak se könnyű!Én nem sirok,hanem megprobálok munkát találni magamnak!Itt egy egyszerű kérdésre adtam választ,irtam véleményt!De már BOCS,miért ne irhatnám le,a saját tapasztalatokat?Ennyire fájna,hogy ez megy itthon?Jó annak,aki nem találkozott,csaló "munkaadókkal"!!!Szerencséje volt!Legalább ő nem érzi,milyen mikor lassan már kétkedve fogadsz,ajánlatokat!És ez jellemző,egymás segitése helyett,egymás lehúzása!
2009. júl. 6. 20:24
 17/19 anonim ***** válasza:
94%

Tegnapi21:43,ma esti 20:24-es vagyok!Csak,hogy érthető legyen!Az nem hazug,kihasználós,csaló,aki olyan munkát kínál,ami nem is létezik,rábeszélős,telefonálgatos,házalós,ügynöki stb?És még folytathatnám....És még ott vannak azok is,akik "próbanapra"hívnak be!Jó,jó,abban az esetben,ha azt a "próbanapot" kifizetik,nem is lenne ezzel gond!Csak egy baj van!Az esetek 95%-ban nem fizetik ki,ez megkorra kihasználás,és milyen jól keresnek vele!Gondoljatok csak bele!Csak minden jelentkező egy próbanap,nem kell kifizetni,utána járulékokat fizetni,és mégis megvan a napi munkaerő!Valamint a 3hónapos próbaidős munkák is kezdenek efelé elmenni!Sok ismerősmtől hallottam,és mivel naponta többször nézem a hírdetéseket,magam is láttom,hogy a 3hónap letelte után elküldik az embert!Most is megjelent nagyon sok olyan hirdetés,ami 3hónappal ezelőtt már hirdetett!Persze,mert általában nem jelentik be a teljes összeggel az embert,max4-6órában!Ezen is maguknak sporolnak!Vagy ott vannak azok a cégek,akik jól hangzó dolgokat mondanak,jelentkezel,felvesznek,elkezdesz dolgozni,majd az első hónap végén hupppsszzz....ilyen meg olyan indokkal 20-30ezer forintokat levonnak a fizetésből!Valahol minden apró hibáért,amiket ők találnak ki,levonnak 1000 forintokat!És ezer,meg ezer ilyen hely van,akik megkeserítik a dolgozni akaró,munkát kereső emberek életét!Ilyen dolgokat is,csak azért tudok,mert a saját bőrömön tapasztalom,tapasztaltam!Mert nem finyáskodom,ha lehetőséget kapok,megyek és dolgozom!De nem azért vannak ezek a dolgok(még mielőtt megint valami intelligens,rossz májú emberke megjegyezné)mert olyan sza..l dolgozom,16éves korom óta ledolgozott idő alatt,nagyon sok tapasztalatott,gyakorlatott szereztem!A korábbi munkahelyemen is szerettek,rámbizták az üzletet!De a válság hazavágta szegényeket!Mert nem voltak milliomosak,csak egy családias kis üzlet!Szóval,amiket leírtam nem légből kapott dolgok,sok sorstársam tapasztalta ezeket a dolgokat meg,a saját bőrén!

Így "Kedves" Lepontozó Fórumozó,mielőtt ezt tennéd olvass,és láss mélyebbre egy kicsit!

Minden Kedves Sorstársamnak,viszont azt Kívánom,hogy találja meg mielőbb azt a munkahelyet,ahol jól érzi magát,megbecsülik a munkáját,meg mint embert,és kellőképpen megfizetik!Mindenkinek egy Nagy Kalappal!:)))Sziasztok!

2009. júl. 6. 20:58
 18/19 anonim válasza:

Szerintem van aki hajlandó lenne dolgozni csak nem talál, de sajnos az ilyen nagyon ritka manapság. Miután elmennek két álláshirdetésre és nem veszik fel őket sz.arnak az egészre és csak hisztiznek h így nincs meg úgy nem jó és ha ezek után már felajánlanak neki vmit abban is csak a rosszat látja.

Am. meg ha kitartóbbak lennének akk igaz lenne a mondás: "aki keres az talál"

és ne mondja nekem senki h lehetetlen meg h fogalmam sincs az egészről (a közelemben is van ilyen ember és már elég idegesítő)

u.i.: Tisztelet a kivételnek!!!!!

2010. jún. 21. 12:28
 19/19 anonim válasza:
Én 25 éves vagyok lány és tavaly június óta kerek munkát s hát mit mondjak (pályakezdő vagyok akkor fejeztem be az iskolát)én buta nem jelentkeztem be munkanélkülire azonnal mert azt képzeltem lesz melóm ,hát nem lett most októberbe jelentettem be magam egy év és lesz majd segélyem tök jó és tök szánalmas.Ezer önéletrajz és állásinterjú meg mr rendszerű szarok meg piramisjáték meg mindent ajálgattak és voltam 2 hónapig fenn pesten és ott is próbáltam melohoz jutni,de nincs pedig már szenvics készitőnek is jelentkeztem fenn nem maradhattam mert nincs miből fizetni a szállást.Aztán haza jöttem és itthon akartam kiváltani az őstermelőit ,de nem tudtam mert akinek nincs melója annak az első évben fizetni kell a járulékokat maga után mintha lenne bevétele havi szinten 30-40-et ,akinek nincs pénze miből fizesse?ugyhogy nincs ötletem .
2010. dec. 14. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!