A munkanélküliek nem hajlandók dolgozni?
Én is munka nélkül vagyok és direkt tettem fel provokatívan a kérdést.
A hócipőm tele, hogy hetente végig kell hallgatnom pár okoskodást, hogy lenne munkám, ha igazán akarnám.
Én is munkanélküli vagyok méghozzá évek óta, és nem jókedvemből. A környékünkön egyszerűen nincs munka, mindenkit csak elküldenek, pedig nagyon szeretnék dolgozni már hogy továbbléphessek, mert külföldre szeretnék menni minél hamarabb de ahhoz előbb pénz kell.
Nekem is rengeteget beszélnek, hogy olyan nincs hogy még mindig nem találtam munkát. Meg aki akar az talál. Persze, örülnék ha ez így menne.
Siralmas itthon a helyzet, sajnos azt kell mondanom, hogy most rossz itthon élni, magyarnak lenni.
Viszont mindenhol máshol csak betolakodók vagyunk.... :'(
Szerintem bárki találhat munkát, csak keresni kell. Mindenhol azt hallom, hogy nincs munka, pedig ez nem így van! Nekem annyi a munkám, hogy azt sem tudom melyiket csináljam. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy vannak emberek, akik már évek óta nem képesek elhelyezkedni. De a környezem is van ilyen, hát őt sem értem. Szét kell nézni, telefonálni egy párat és annyi mindent lehet csinálni. Komolyan, már egy csomó munkát lepasszoltam, mert nem értem rá.
Nem csak nyavajogni kellene! Kicsit bátrabbnak kellene lenni!
A cégemtől nem azért küldtek el, mert nem akartam dolgozni, hanem mert felajánlották, hogy lemondhatok a fele fizetésemről. Ez legkevesebb 56.000Ft bruttó minuszt jelentett volna nekem. Ezt nem fogadtam el, így most munkanélküli vagyok.
Álláslehetőség felénk: ügynök, lovász, hiteltanácsadó.
Akinek a rokonsága, ismerősei befurakodtak valamelyik cég vezetöségébe vagy szexuális kapcsolat utján sikerűlt elhelyezkednie, az ilyen ne oktasson engem!
Nekem elég nehéz volt elviselni, hogy felsőfokú végzettségem ellenére egy olyan havert vettek fel egy állami céghez, akinek egyetlen végzettsége egy ecdl volt!
De hát ő az igazgató pereputtya volt.
Van, amelyik nem. Megkapja az államtól a kis munkanélkülijét, eltartatja magát, majd ad az állam, elvégre kötelessége eltartani, segélyt adni, közben meg néha elmegy feketén melózni, ahonnan vagy lelép két nap után, vagy folyamatosan lop.
Aki meg szeretne dolgozni, annak sem könnyű elhelyezkedni manapság, a párom is munkanélküli volt április óta. Jó szakmája van, nyelvtudása, vezetői tapasztalata stb., mégis csak most talált állást, addig interjúról interjúra szaladgált. (Most viszont beindult, egyszerre négy helyre is hívták.:D)
Sajnos, az én cégemnél elég sok olyan link, léhűtő, lusta alak dolgozik, kib@sznám őket, mint macskát sz@arni, és vennék fel olyan embert, aki megbecsüli azt, ha van hol dolgoznia.
Pedig találnál, ha akarnál... Én amikor középiskolában végeztem, már a bizonyítványosztóról is a munkahelyemre mentem.
Most meg végeztem a főiskolán, és már két állásajánlatom volt. Szóval, aki akar, az kap munkát, csak nem biztos, hogy az igényeinek megfelelőt. Ha meg nem vállalod el, akkor magadra vess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!