Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Úgy érzem, mindenféleképpen...

Úgy érzem, mindenféleképpen megszakad a szívem. Mit tegyek, menjek ki külföldre, vagy sem?

Figyelt kérdés

Most vagyok harmadéves az egyetemen, egy nyelvszakon. Nem ment túl fényesen a tanulás, mert sose álltam úgy anyagilag, hogy csak a tanulás legyen a dolgom, mindig dolgoztam suli mellett, rovására is ment, annyira, hogy elég sok tárgyam nem sikerült, így most csúszok egy évet. Azon gondolkozom nagyon erősen, hogy szeptembertől kimegyek aupairnek külföldre így legalább tudnék félretenni, tanulnám a nyelvet, stb..

De annyira bűntudatom lenne mindenféleképpen: ha kimegyek, nem leszek itthon, hogy segítsek anyunak, akin van elég teher ígyis, új munkahely stb..de ha maradok, akkor meg ugyanaz a patt helyzet, hogy nincs pénzem, és nem járok be órákra munka miatt..

A másik meg az, hogy teljesen kiszakadni egy évre innen, amikor itt sem igazán vannak barátaim, ott meg pláne egyedül lennék..jól jönne egy kis bátorító szó, bármi, mert senki nincs akivel ezt megbeszélhetném, és el kellene mostmár nagyon döntenem, mi legyen..

2012. jún. 17. 23:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én is ezen gondolkodom, de nem au pair munkaban, hanem masban. Mar 1,5 éve nem talalok itthon munkat, es emiatt sok az adossagom (rezsi), ezt kene megoldani surgosen.
2012. jún. 17. 23:50
 12/15 A kérdező kommentje:

adósságom az nekem is van sajnos, jó nemsok, de egy diáknak nem kevés, és nem bírom magam anyagilag utolérni:(

aupeirkedés miért nem érdekel? az a jó benne, hogy szállás, kaja megoldott pl..

ha fiú vagy mondjuk nehezebb találni nyílván

2012. jún. 17. 23:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Mert nem szeretem a gyerekeket, a csaladi hangulatot mégúgy sem, antitalentum vagyok a haztartasban, es nem keresem az olyan szituaciokat, amikben nem szeretek lenni, épp ellenkezoleg, olyan szitukat keresek, amiket élvezek.:)
2012. jún. 18. 00:17
 14/15 anonim válasza:
100%

Au pair vagyok Svájcban.

Én egyik pillanatban gondoltam egyet és belevágtam. Amikor meglett a család, le volt fixálva minden, repjegy, szerződés na akkor éjjel úgy feküdtem az ágyba, hogy te jószagú én elrontottam az életem. Hülye vagyok, visszamondom, nem érdekel, nem megyek. Aztán augusztusban felültem a repülőre és elkezdtem az au pair életet. Nem mondom, hogy rossz volt, de örülök, hogy végre vége (még 4 munkanap). Nekem nem volt jó a családom, de ennek ellenére örülök, hogy belevágtam. És tudod milyen pozitívuma volt ennek az évnek? Kiderültek kik az igazi barátaim, itt találtam új barátokat, megtanultam egy újabb nyelvet (angolul tudok és német területen élek) és párt találtam egy helyi úriember személyében. És a plusz plusz, hogy bár a terveimben az szerepelt, hogy az évem után go haza, most mégis visszatérek. És nem bántam meg :))

2012. jún. 28. 17:39
 15/15 anonim válasza:

Szia!

Kicsit más a helyzetem mint neked, de teljesen megértelek.. Egyke vagyok, így mindig is azt gondoltam, hogy egy egyedüli gyereknek sokkal nehezebb elköltözni otthonról, ott hagyni anyukát, akinek talán én vagyok a legjobb barátja, apukával meg néha gondok vannak. Pedig nemsokára nekem is el kell mennem majd, csak ez kicsit visszatart.

Szerintem próbáld ki először csak fél évre az au-pairt Ausztriában, onnan tényleg haza tudsz járni, ha nem is minden hétvégén, de a legtöbb helyen heti másfél nap szabadságot kapsz, amiből havi szinten egynek mindenképpen hétvégére kell esnie. Akkor simán hazautazhatsz, vagy esetleg némi plusz teljesítmény fejében a másfelet akár 2 napra növelheted, ha jó családot fogsz ki, és kompromisszumképesek. Többi alkalomkor pedig akár Skype, ha meg tudjátok oldani anyukáddal.

Most kell lépned, egy év múlva talán még nehezebb lesz. (az adósság gyűlik, mi van ha az egyetem akkor sem sikerül, stb...)

Ja és egy oldal, amin keresztül egy ismerősöm is kijutott: [link]

Én drukkolok neked! :)

2012. júl. 8. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!