Start kártyát igényelhetek? Ha igen akkor ezt hol tegyem meg?
Start kártyát az APEH kirendeltségein tudsz igényelni.
Kitöltesz egy rakatnyi lapot és helyben meg is kapod a kártyádat, ami 2 évig érvényes.
Legalábbis nekem anno 6 éve így volt.
Én úgy tudtam, hogy a Munkaügyi központban lehet igényelni, az ő honlapjukon is találtam erről leírást:
Ami pirossal ki van emelve, az tényleg fontos. Jól át kell gondolni, hogy mikor váltod ki, mert onnantól ketyeg a két év, és ha (nem kívánom), de nem tudsz azonnal elhelyezkedni, akkor csak "üresben" megy az idő, magyarul elpocsékolod.
Persze, ha hamarosan 25 leszel, akkor már nincs mire várni.
NAV kirendeltségen (a nyitva tartásukat megtalálod a honlapjukon), vagy ügyfélkapun keresztül.
A NAV honlapján fenn van a nyomtatvány amin igényelheted (részletes kitöltési útmutatóval, aktív súgóval)
Kell hozzá a legmagasabb iskolai végzettséged igazoló okirat.
Csak akkor érdemes kiváltanod, ha már biztos, hogy lesz munkahelyed, vagy ha hamarosan betöltöd a 25-öt. (érettségivel és most szerzett szakmai bizonyítvánnyal 20 éves is lehetsz)
Csak akkor váltsd ki, ha biztos, hogy felvesznek dolgozni!
Nem kell személyesen bemenni, postán, vagy ügyfélkapun keresztül is intézheted.
Magát a kártyát nem valószínű, hogy 2 héten belül megkapod, a lányom december elején, a vőm november elején igényelte a kártyát, az igazoló lapot meg is kapták, de a kártyát a mai sem. Most már nincs az igazoló lapon a 30 napos érvényességi korlát, pont azért, mert nagyon csúszásban vannak a kártyák kiadásával (NAVnál mondták)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!