Hogy és mikor mondjam meg a főnökömnek?
Figyelt kérdés
Külföldön élek és dolgozok. Már pár hete tervezem, hogy haza költözök főleg családi okok miatt és azért mert már nem érzem itt jól magam. Tegnap este meghÍvott minket a párommal vacsorázni és szóba jöttek üzleti ügyek. Megkérdezte, hogy mik az 5 éves terveim és, hogy tervezem-e hogy haza megyek. Én azt válaszoltam, hogy szeretnék haza menni és ha történik valami olyan otthon akkor megyek..Ő azt mondta, hogy megérti a helyzetem de neki is tudni kell, hogy számithat-e rám mert tervei vannak velem de ha haza megyek akkor fölöslegesen öli bele a pénzt és az energiát a továbbképzésembe. Azt mondta ha mégis úgy döntök, hogy haza megyek akkor legalább 2 hónappal előtte szóljak. Ez egy kis cég ahol a 3 főnökkel együtt 6-an vagyunk. Én már tudom azt, hogy körülbelül valamikor Szeptemberbe szeretnék haza költözni. Most mit csináljak? Elég rosszul venné ki magát ha pár hét múlva oda mennék, hogy úgy döntöttem haza költözök. Arra is gondoltam, hogy megmondom neki, hogy ne képezzen tovább mert nem vagyok biztos abban, hogy itt fogok maradni és nem szeretném becsapni. Mindenhogy kellemetlen csak nem tudom mi lenne az a megoldás ami kevésbé lenne gáz. Nem számÍtottam arra, hogy előhozakodik ezzel. Tudnátok segÍteni? Ti mit tennétek?2012. jún. 10. 14:11
1/6 anonim válasza:
Odamennék és szólnék amint találkozom vele.
2/6 anonim válasza:
Szerintem az a becsületes, ha megmondod, hogy szeptemberben vissza akarsz költözni.
3/6 anonim válasza:
Azt kérte legalább 2 hónappal előtte szólj - ha már volt olyan rendes, hogy külföldiként így megbízik benned akkor legyél te is olyan gerinces, hogy minimum 2 hónappal a hazaköltözés előtt jelezd neki, addig pedig ha már biztos a költözés ne kezdj el semmiféle továbbképzést.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Persze, hogy szólok neki időben. Csak ez Így elég hülyén veszi ki majd magát, hogy 2 nappal a vacsi után bejelentem, hogy haza szeretnék költözni. Azt tudom, hogy úgy tisztességes ha szólok neki és ezt is tervezem csak a kivitelezéssel van bajom. Lehet jobb lenne ha kicsit füllentenék a költözés okáról és akkor nem bántanám meg. Mármint, hogy azt mondanám neki, hogy a családomnak szüksége van rám. Ezzel nem is hazudnék. Tudja, hogy anyáéknak volt egy nagyon durva autó balesetük és azóta nincs munkájuk.Ráadásul van egy 4 éves öcsém. Elkél otthon a segitség. Nagyon kellemetlen ez a helyzet. Rosszul érzem magam miatta mert kedvelem. :S
2012. jún. 10. 16:38
5/6 anonim válasza:
Mi akadályoz meg abban, hogy ÖSZINTÉN elmondd az igazat?
Ha annyira jó a kapcsolatotok, hogy meghiv magához, akkor az sem lehet gond, ha elmondod, hogy mit akarsz, hogyan és miért.
Nem értem, egyáltalán, hogy mi a problémád, és miért kellene mellébeszélned?
6/6 A kérdező kommentje:
Amit Írtam az nem mellé beszélés. Amúgy meg étterembe voltunk. Jah és az a problémám, hogy nem olyan könnyű odaállni elé...már akkor meg kellett volna mondanom amikor rákérdezett az étteremben csak hirtelen ért a kérdés és nem tudtam mit válaszoljak. Meg a hangulatot is taccsra vágtam volna..nem csak ketten voltunk..
2012. jún. 10. 18:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!