Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » BKV Villamosvezetői Tanfolyam?...

BKV Villamosvezetői Tanfolyam? Hogyan?

Figyelt kérdés

Segítséget szeretnék kérni hogy hogyan lehet jelentkezni, a Bkv által induló Villamos vezetői tanfolyamra?

Már 2 éve hívogatom havi rendszerességgel a Száva utcai megadott telefont de mindig csak azt a választ kapom hogy jelenleg nem indítunk tanfolyamot.

2012. máj. 29. 19:36
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
A vége is oda tartozik csak jegyzetemből másoltam be ilyen csúnyán.
2014. szept. 23. 10:33
 12/34 anonim ***** válasza:

Ó, köszi:)

De zt még mindig nem értem, hogy idáig hogyan kell eljutni. Mármint behívnak tájékoztatni kb 1500 embert (vagy amennyi jelentkező van), de azt hogyan rostálják meg 250-re? Ha pedig tetszik-nem tetszik alapon megy, akkor minek hivnak be mindenkit tájékozódni, ha aztán nem lesz esélye arra úgysem, hogy a legjobb 250-be verekedje magát...

2014. szept. 23. 11:15
 13/34 anonim válasza:
12/12-es kérdése engem is érdekelne, mert szeptember 30-ára kaptam időpontot!
2014. szept. 25. 20:54
 14/34 anonim ***** válasza:
Én is:) Ahogy mindenki más, aki jelentkezett. Azért érdekel, hogy ezt hogy fogják rotálni?
2014. szept. 26. 11:36
 15/34 anonim ***** válasza:
Akiket behívtak, tőlük megkérdezhetem mi volt?
2014. okt. 1. 19:23
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Én 4-5 rostán mentem át. Először egy pszichológiai tesztet íratnak, ami a koncentrációt méri, és hogy mennyire vagy pontos, ehhez pedig mennyi időre van szükséged. Egy rakás vonal össze vissza húzgálva, mindegyik vonal végén egy betű, és be kell írni melyik vonalhoz melyik betű tartozik. Rengeteg rengeteg kocka, belőlük kiálló kis pálcikák. Megadnak 4 féle pálcikaállást, amit be kell karikáznod a millió kis kocka közül, hibázhatsz 4-et maximum. Kapsz egy lapot amin meg kérdésekre kell válaszolnod. Mire vagy büszke az életedben? Miért akarsz villamosvezető lenni? Mit tudsz a cégről, miért gondolod hogy jó lenne ott dolgozni? Ilyesmik.

Második körben szintén pszichológiai teszteket kell kitölteni, meg egy rakás kérdéssort, hogy mi jellemző rád inkább. Pl megadnak 5 negatív tulajdonságot, és válaszd ki amelyik a legjobban jellemző rád. Itt a kérdések arra mennek ki, mennyire vagy hajlamos az agresszióra, meg arra hogy visszapofázz a főnöknek. Ez a munkakör olyan, hogy rendszeresen arcon köpik az embert az utasok, és üvöltenek URH-ba az emberrel. Kiszűrik azokat, akik ezt nem tudják elviselni.

Szűkül a rosta, legközelebb már személyes elbeszélgetés volt, 4 emberrel is kellett beszélnem a cégtől. Itt tesztelik mennyire vagy talpraesett, milyen a beszélőkéd, meg a memóriádat tesztelik. Hogy mennyire vagy penge ha műszaki dolgokról van szó, mennyire érted és tudod az alapokat. Hogy érdekel e egyáltalán a villamos és ami vele jár. Hogy tudod e egyáltalán mi ez!

Szűkül a kör, az utolsó előtti rostán jön a vasúti orvosi vizsgálat. EKG-, drogteszt, látás, hallás teszt, kézremegéstől kezdve még a se**ed lyukát is megnézik. Ott el kell tölteni a pszichológusnál 1-2 órácskát, keveset beszél, annál több játékos tesztje van. Na azt nem kívánom senkinek a világon!!!! Ott hullik ki a férgese rendesen...

Aztán ha itt is oké, személyes elbeszélgetés a főfőfőfönökökkel. Itt már leginkább a szimpátia az ami dominál, elvégre addig már minden elméleti és lelki testi rátermettséget kiszűrtek.

Nagyon nehéz nem csak a kiválasztás, de maga a képzés, brutális. De ne felejtsétek el, hogy megéri! Az én életemben még soha semmi sem érte meg ennyire a sok szenvedést! Sok sikert nektek

2014. okt. 1. 23:15
 17/34 anonim válasza:

Az utolsó választ nem nagyon értem. Nekem egyáltalán nem így volt.

Először, miután megláttad a hirdetést a metro újságban, elküldöd a megadott e-mail címre az önéletrajzodat. Küldenek egy válasz e-mailt, amiben leírják, hogy pontosan mikor, hova és mivel együtt kell menni a tájékoztatóra. Itt elmondják, hogy kb mire lehet számítani az előzetes vizsgálatok alkalmával, illetve a tanfolyam ideje alatt, hogy meddig fog tartani meg ilyesmi. Miután mindent elmondtak, még eldöntheted, hogy akarsz-e még jelentkezni. Ha jelentkezel (leadod a papírod) és benne vagy a 250 főben akit behívnak egy "előszűrő"-re, (ami ugye függ a végzettségtől, lakóhelytől, jogsitól), akkor rajtad múlik. Pszichológiai tesztet töltetnek ki, alap (nyolcadikos) fizika kérdéseket tesznek fel, illetve, hogy mennyire figyeltél a tájékoztatón.

Ha sikerült, benne vagy a legjobb 50-ben a tesztek alapján, amit pszichológusok értékelnek, akkor hívnak, be kell menni a munkaügyre, ott kapsz egy paksamétát, hívnak az orvosi vizsgálatok időpontja miatt. (engem december végén hívtak és februárra kaptam időpontot) Ezekkel a papírokkal mész az orvosira amiben lesz labor, szemészet, audiológia, ekg és egy kb másfél órás pszichológia teszt. Ha minden eredményed sikeres és a fogl-eü-s orvos is úgy látja, hogy alkalmas vagy a villamosvezetésre, be kell vinned a papírt amit kapsz és elvileg be is jutottál a tanfolyamra. Persze ez egy hosszú hosszú hosszú folyamat. Mindenre van idő hogy elintézd.

2015. febr. 10. 22:34
 18/34 anonim válasza:
raven iq teszt is van
2021. máj. 15. 10:41
 19/34 anonim ***** válasza:

Hat en ezt a dolgot jo reg elengedtem (12-es vagyok), kenjék a hajukra a sokszor belterjes, szonszed/rokon/haver kolyket felvevos kivalasztasi procedurajukat, de amennyire leszűrődik hozzám, na már, igy 7 evvel kesobb, lasszóval kell jelentkezőt fogni. Egeszsegukre.

A pszichologiai teszt meg egy nagy nullat er, olyan emberek atmennek rajta, hogy autora nem adnek jogsit nekik. Lattam, mert azita voltam masik jarmuvezetis orvosin, es sokat elarul, amikor a huszoneves kiscsabok azon izgulnak, hogy a tegnapelott elszivott spanglit ki fogja-e mutatni a vizeletvizsgalat, meg amikor ket mondatbol leszűrhetően droid egyenek kijonnek megfelelttel a pszichologustol.

A fizetes pocsek, az oktatók direkt gecziznek. Bevallom toredelmesen, hogy en ezt otthagytam (nem villamos, az annyira "elit", hogy oda nem veszik fel az egyszerű parasztot, legalabbis 5 eve meg ugy volt, azota azt hiszem, higult), ma mar a kereskedelemben dolgozom.

2021. máj. 16. 03:40
 20/34 anonim válasza:
Az orvosin mit néznek?
2021. máj. 16. 08:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!