Van olyan, hogy valaki bejelentene munkavállalóként, nem kéne dolgozni semmit és a fizetést se kérném?
9es! Kérdezd meg a 10est, nem foglakozom, aki nem tud értelmezni 10 sort.
10es!
Gondoltam meguszhatja a munkavállaláési engedélyeztetést és pl. a románnak nem is kéne alapbol se a TB ellátmány. Egyébként nem kellene befizetnie a leendő munkaadómak az én járulékaimat. Sok helyen van olyan, hogy be van jelentve a munkavállaló és nem fizetik. De van más ötletem is. Pl. valaki ügyvezető egy nagytulajdonosnál, akár állami akár magán, akár RT vagy holding és pl. kilopja belőle a pénzt a vezetője, rajtam keresztül. vagy eladósodott vállakozásnál. Van ilyen dögivel.
"megbízni benned hogy visszaadod a fizetést"
ha monygyuk mutatnék 50 milliót, az elég bizalmat keltene 85.000 forintra nem
Nekem nem kell az ellátás, eddig se kellet és ezután se venném igénybe. Mint munkavállalónak nem kell tudnom, hogy fizetik-e utánnam a járulékot. A munkavállalónak nem kötelező ezt ellenőriznie.
Egyébként a fizetés átutalása és visszajuttatása készpénzben, a bizalmon is alapulhat, de enélkül is működne, mert akárhány részletben megtörténhet az utalás és visszajuttatás.
10-es vagyok:
"Egyébként nem kellene befizetnie a leendő munkaadómak az én járulékaimat. Sok helyen van olyan, hogy be van jelentve a munkavállaló és nem fizetik."
Ez igaz. Csakhogy ha a munkáltató bejelent valakit, akkor bevallást kell készítenie a NAV felé hogy mennyi járulékot fog fizetni utána. Megteheti hogy nem fizet, de akkor gyűlik a tartozása a NAV felé, ami egy idő után végrehajtásba megy át, szóval megszívja.
"De van más ötletem is. Pl. valaki ügyvezető egy nagytulajdonosnál, akár állami akár magán, akár RT vagy holding és pl. kilopja belőle a pénzt a vezetője, rajtam keresztül. vagy eladósodott vállakozásnál. Van ilyen dögivel."
Naná hogy van:) De ha a vezető ki tudja lopni a pénzt, minek venne be téged ( egy vadidegent, akivel nagyobb az esély a lebukásra) az üzletbe?:DD
Nekem is van egy ötletem.
Ha van 10 millád, miért nem fekteted be ha haszonra akarsz szert tenni?
Mondjuk csinálhatnál egy vállalkozást, és vennél fel egy embert akit bejelentesz de nem fizetsz utána járulékot, valamint nem ő dolgozna neked, hanem egy román vendégmunkás:)
tudom, hogy bunkóság az 50 millával kérkedni, de ezt csak abizalom firtatására írtam. Hogy vissza adom-e az utalt fizetést.
Én nem akarok dolgozni, nekem 100ezer nettó nem pálya, vállakozni se, mert buknék vele.
ezt írtam én:
kilopja belőle a pénzt a vezetője, rajtam keresztül.
erre írtad te:
ha a vezető ki tudja lopni a pénzt, minek venne be téged
olvassál meséket és mond fel a tartalmát, ezzel fejlesztenéd a szövegértési képességedet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!