Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szintű nyelvtudás kell?

Milyen szintű nyelvtudás kell?

Figyelt kérdés
Nemsokára végzek a főiskolai tanulmányaimmal, és hát én is nézegetem az álláshirdetéseket, informatikai területen akarok majd elhelyezkedni. Az angol nyelvismeretnél annyi fajta változat van megjelölve, gondolok itt a kommunikációképes, tárgyalási, megfelelő szintű, néhol folyékony nyelvtudásra. Valaki segítene eligazodni, hogy mennyire kell tudni ezt az az angol? Teszem fel tényleg folyékonyan meg kell tudni beszélni dolgokat külföldi munkatársakkal, vagy elég, ha megértem valahogy amit mondanak, és úgy nagyjából, ha nem is teljesen tökéletesen, de vissza tudok válaszolni nekik.
2012. máj. 23. 02:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha nem értékesítős vagy ügyfeles pozícióba mész (ahol nyilván külföldiekkel kell angolozni), akkor mindenhol elég a kommunikációképes angol, azaz értsd meg őket és vica versa, ezt nevezik kb. erős középszintnek.

Teszteld le magad, nézz CNN-t vagy filmet, ha van egy pl. 10 perces blokk amit átfogóan megértesz és te angolul pl. egy párbeszédben nem nyögvenyelően tudnál is válaszolni, hozzászólni ehhez, akkor ezen a szinten vagy.

2012. máj. 23. 05:21
 2/2 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen állásra gondolsz?

(Én informatikával foglalkozom, de ügyfelekkel, úgyhogy muszáj megértenem akárki akármilyen akcentussal beszél... és akármit kérdez, muszáj válaszolnom, ha elsőre nem is értem, szóval nekem felsőfok kell)

A tárgyalási szint meg a folyékony az felsőfokot jelent, a kommunikációképes, megfelelő szint kevesebbet, erős középfokot.

2012. máj. 26. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!