Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg annyira gáz ha diplomá...

Tényleg annyira gáz ha diplomásan elmegyek nyáron párszor napszámba dolgozni?

Figyelt kérdés
Igazából már 1 hónap sincs hátra és lejár a GYED-em, nem nagyon van munkalehetőség, pláne másfél éves gyerekkel, akire ha bölcsibe beteg lesz, nem tud senki se vigyázni. Még 3-4 hónapot mindenképp vele akarok lenni itthon, de már most is keresgélem a munkát. Azonban nyáron szeretnék félre rakni egy kis pénzt, ami gyes kiegészítés lenne, ha nem kapnék pár hónapig munkát. A napszám úgy jutott eszembe, hogy azt hétvégente tudnám csinálni (ismerősnél), mert akkor tudnak vigyázni a lányomra. De a férjem kiakadt, hogy diplomával a hátam mögött, tök ciki lenne elmenni, ő nem akarja. Jó tudom, hogy oda túlképzett vagyok, nem ez álmaim melója, meg az utolsó munkahelyemhez képest( jobb irodai) tényleg "ciki" is lehet, de nekem nem lenne büdös a munka. Kis kiegészítésnek alkalmanként tényleg gáz lenne szerintetek is?
2012. máj. 22. 12:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs ló, jó a szamár is.
2012. máj. 22. 12:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem. Valamiből meg kell élni, a büszkeség nem túl laktató. Az évfolyamtársaim kb. egynegyede dolgozik a szakterületén. Ma ez az általános.
2012. máj. 22. 12:48
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Miért lenne gáz. Inkább szomorú, hogy egy diplomás kénytelen ilyet is elvállalni. De egyébként a napszámot még elég jól megfizetik, ráadásul ismerőshöz mennél, alkalmi munkát amúgy is nagyon nehéz találni, kevés olyan van, ahol csak hétvégén kell dolgozni. Ha Téged nem zavar a fizikai munka, nyugodtan vállald el.
2012. máj. 22. 12:53
 4/6 A kérdező kommentje:
3 éve még vendéglátóztam, ott 5-6 napokat lenyomtam napi 12-14 órákat dolgozva...Az is megviselt azért, mert fáradt voltam, napszámban még nem dolgoztam diákként sem, kicsit elszoktam a fizikai munkától, de szerintem ha kínkeservesen is, de menne...:) Amúgy én is úgy vagyok vele, hogy munka az munka, csak a férjem meg most már anyukámék is ki vannak akadva, hogy ezért tanultam ennyit, nem vagyunk még annyira rászorulva, hogy ezt kelljen tennem... Csak én meg tényleg tartalékolni akarok az ebből szerzett pénzből, hogy ne is kerüljünk ilyen helyzetbe...
2012. máj. 22. 13:00
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A munka nem szégyen de vannak munkák, amiket szokás lenézni sajna.

Ha kell a pénz menj én a helyedben büszke lennék rá, hogy nem egy s*gglógató vagyok. Kevesen vannak, akik hajlandóak a képzettségükhöz képest alacsonyabb rendű munkát elvégezni mert ebből sokan büszkeségi ügyet csinálnak. De a sznobizmus nem fogja kifizetni a számlákat. Nekem is szép iskoláim vannak de ennek ellenére elmentem takarítani, le is néztek ott azon a helyen pedig hozzájuk képest egy professzor voltam és nem tört le a kezem. Ez a munkád meg egyébként sem végleges. Az olyanokra meg, mint a férjed hát keserves idők várnak ha véletlenül munka nélkül maradnak. A mai világban nagyon nehéz boldogulni de sokat tényleg azért nem jutnak előre mert húzzák az orrukat. A mai világban nem szabad válogatni.

Neked van igazad szerintem menj és tartsd meg a kis pénzedet és légy magadra büszke, a férjed meg neveld át egy kicsit:)

2012. máj. 22. 13:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Igazából nem a férjemmel van baj, mert ő jót akar nekem. Ő kőműves, a szakmájába gürcöl 10-12 órákat, tehát tudja, hogy milyen nehéz az élet. Mikor lediplomáztam, kikerültem a vendéglátásból, egy irodai melóra, nagyon örült, mert látta rajtam, hogy már nehezen bírtam fizikailag a 7 év "állandó állás, járkálással" járó melót. Ő attól fél, hogy később talán ez hátrány lesz, ha engem ott meglátnak a "földeken", hogy ilyen helyen is dolgoztam, tehát mások reakciójától is tart ő.
2012. máj. 22. 13:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!