Mesélnétek a Tescoban betöltött diákmunkáról?
Elsősorban azt szeretném tudni, hogy hogyan folyik a kezdeti betanítás, mikortól megy élesben, mire kell nagyon odafigyelni, megjegyezni. Hiány esetén, vagy olyan esetben, amikor az emberre akarnak sózni valamilyen hibát (sajnos sok ilyenról hallani) mi a teendő?
A válaszokat előre köszönöm! :)
Szia!
Holnap megyek betanításra. Ahogy tudok mindenképpen írok, hogy miként zajlott az egész.
Nagyon szépen köszönöm, rettentő hálás vagyok neked ezért. Kíváncsian fogom várni a válaszod, de természetesen csak akkor mesélj, ha kedved és időd adja. Én mindenesetre itt leszek! :-)
Kívánok neked Szép napot, Jó munkát, és a legfontosabbat még: KITARTÁS!!!! :) (Amire nagy szükséged lesz)
Akkor most mesélnék kicsit a mai napomról.
10 órától voltam bent, és fél 3 körül jöttem el. Az ott dolgozókkal semmi gond nincsen, bíztattak, hogy bele fogok jönni, és bármikor mehetek tanulni. A gond nálam csak az, hogy még mindig úgy érzem, hogy talán soha nem fogom megjegyezni azt a rengeteg számot, kódot, amit tudnom kéne. A tapasztalt pénztárosok természetesen fejben tudják majdnem az összeset (1-2-3-4 számjegyű kódok), és olyan gyorsan bepötyögik, hogy szemmel nem is tudam követni. Keményen egy kódot jegyeztem meg: a zsemle az 1-es. A legtöbb vásárlónál márpedig vannak olyan termékek (pékárú, ásványvízek), amelyekhez szükség van kódra.
A másik, amiknél sokat kell pötyögni, azok a zöldségek, gyümölcsök, amiket ott helyben kell lemérned. A gépből ki kell választani, hogy az pontosan milyen termék (ilyen színű, olyan fajta..). Ez szintén időbe telik.
Amitől a legjobban féltem, az a pénzzel vagy bankkártyával való fizetés (itt is külön gomb, hogy mivel). Ez nem volt vészes, örültem, ha eljutottam addig. Persze vannak az utalványok, meg áfás számla, meg üvegblokk meg ilyenek.
Engem már 2 óra után lerágott, pedig olyan sokat nem "dolgoztam", inkább csak figyeltem.
Azért annyira béna én sem lehetek, hogy mindezt ne tudjam megtanulni. Jelenleg sajnos így érzem. Lehet, ogy az is rátesz, hogy furcsa idegen emberekkel, és főként az ő pénzükkel! érintkezni. Felelősség.
Mindenesetre sok sikert kívánok annak, aki meg szeretné próbálni! Ide tényleg kell kitartás, türelem. Lehet, ha lenyugodtam még elmegyek tanulni. Dolgozni szeretnék, és ha ez van, hát ezt!
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő válaszod! :-)
Kicsit elbizonytalanodtam, mert ahogy te is írtad, rettentő sok mindenre kell figyelni és akkor még itt is vannak ezek a kódok, amiket fejből kellene tudni később. Egyébként természetes, hogy furcsa, hisz most kezdted még csak el, ne aggódj, később biztosan belejössz.. Ha az ott dolgozok kedvesek, biztosan segítenek, az pedig, hogy biztatnak, nagyon jó dolog. Remélem ahova én megyek majd Tescoba 1,5 év múlva pénztárkodni, ott is ilyen rendesek lesznek velem. Bár abban a Tescoban eddig csak jó fej embereket ismerhettem meg! :)
Egyébként hogy volt? Odavezettek egy tapasztalt kasszáshoz, beálltál mögé, ő magyarázott, te pedig figyeltél, majd neked is át kellett venned, ő meg addig melletted állt és figyelt? Én abban a hitben voltam, hogy a pénztárosok csak fogják, lehúzzák a terméket, aztán k.p. vagy bankkártya és Viszont Látásra! :)
Még egyszer köszönöm, hogy időt szántál rám. :)
Ha akarsz, máskor is mesélhetsz, én mindig kíváncsian fogom várni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!