Diplomával vagy diploma nélkül könnyebb az elhelyezkedhetőség? A felmérések szerint a diplomával rendelkező fiatalok előbb találnak állást és az átlag kezdő fizetés 150E nettó. (persze az állami szférában ez sokkal kisebb)
"Bár a legfrissebb adatok szerint a tanév végével ismét megugrott a pályakezdő munkanélküliek száma, a foglalkoztatási adatokból és a felsőoktatási intézmények pályakövetési eredményeiből az derül ki, hogy a fiatalok közül legkönnyebben a diplomások találnak állást – írja a Magyar Nemzet."
Meg kell jegyezni, hogy a most annyira támogatott természettudomány nem annyira jó. nehéz vele elhelyezkedni, ellentétben a jogásszal.
"Míg az orvosok, a jogászok és a közgazdászok viszonylag gyorsan el tudnak helyezkedni, az agrár-, természet- és társadalomtudományos végzettségűek, valamint a pedagógusok jóval hosszabb idő alatt találnak munkát – derül ki a diplomások életpályáját vizsgáló kutatásokból."
A témához tartozó további érdekes cikkek:
És hamár állami szféra, ami mindig szarul fizet:
Diplomás vagyok vidéken, az eü-ben jelenleg átlag nettó 80-ért.
Elhelyezkedésre lehet nagyobb az esély, de magas fizetésre nem. Esetleg jó hátszéllel és nagyon jó diplomával.
8 általánossal nem lehet okj-ni szál a mesedelutant be lehet fejezni.
Megértjük, h itt az anonimitas mögé bújva eloadhatod magad, de jobban ügyeljen a részletekre.
A bruttó érték meg nem az, amit kézbe kapsz, az a nettó szál a 180 az nem az amit kézbe kapsz, persze tudnád, ha így lenne.
a mesedélutánt itt TE fejezd be!
természetesen lehet okjzni.
picit járj utánna mielőtt hülyeségeket írsz,köszi kicsi.
"Diplomás vagyok vidéken, az eü-ben jelenleg átlag nettó 80-ért.
Elhelyezkedésre lehet nagyobb az esély, de magas fizetésre nem. Esetleg jó hátszéllel és nagyon jó diplomával."
Nem tudom mennyire kell még hangsúlyozni, hogy nem állami szférában. Ott a politikuson kívül keres még valaki jól?
Még egy magánkórházban máris jól keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!