4 évig itthon voltam, hogy tudok most megint elhelyezkedni?
Igazából elég sok helyet hirdetnek, pénzügyes vagyok, mérlegképes végzettséggel. Multinál dolgoztam, szóval azért a könyvelési tapasztalat az nem olyan... Itt az egész munka nagyon kis részét végeztük, senki nem látja át a könyvelést úgy, mint egy kis cégnél. 2 nyelvet beszélek, de mégis úgy érzem, ha bárhol megtudják, hogy van 2 gyerek, esélytelen.
A tesóm azt mondta, hogy mondjam azt, hogy leépítés volt, azért küldtek el, ami végülis nem is hazugság, mivel létszámstop van, és engem már nem bírt el a budget. 40 éves vagyok, szóval nem biztos, hogy egyből arra gondol a leendő főnököm, hogy 2 éves a gyerekem. Emiatt hiányozni nem akarok, anyu lelkesen vállal mindent. Szóval ha megkérdezik, hogy van-e gyerek, csak azt mondom, hogy igen van, és már nem tervezek többet, nem kell arra gondolni, hogy elmegyek szülni.
Ez így jól is hangzik, csak a tb kiskönyvben benne van, hogy GYED 4 évre, szóval ha felvesznek és meglátják? Igazából nem hazudnék, de nem gáz egy kicsit?
Mert ha azzal kezdek, hogy 4 éve nem dolgoztam, 2 kicsi gyerek, esélytelen. Ti mit mondanátok?
azt nem lehet meg nem történtté tenni, de miért is kéne?! gyereket szültél, és kész.
inkább frissítsd fel a szaktudásod. egy pénzügyes barátnőm mostanság keresett állást, sok helyen volt próbanapja, próba 2-3 napja komoly szakmai feladatokkal.
Én multinál dolgoztam. Az elmúlt 1 évben több belső helyet is megpályáztam. A főnököm mindig azzal jött, hogy ilyen fontos munkát nem tudok 2 kicsi gyerekkel ellátni, és nem vett fel, de állította, hogy a régi helyemre bármikor visszamehetek. Aztán amikor konkrétan mentem, akkor kirúgott.
Eléggé kiborultam, mert ha a régi helyemen is így álltak hozzám, amikor ott jól dolgoztam, akkor mi lesz idegeneknél? Mondjuk ez a nő később ment oda, ő engem nem ismert, de a közvetlen főnököm szerint jól dolgoztam. Az ő szava viszont nem nagyon számított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!