Pályaválasztás előtt állok és kérdezném: Milyen gépészettel kapcsolatos szákmák vannak, amikkel könnyen el lehet helyezkedni és jó keresetet tudnak biztosítani számomra?
Ha gépgyártástechnológus és társaira gondolsz, azokkal semmit sem érsz, rengeteget képeznek szakközepekben és egyéb okj-s helyeken. Nehéz elhelyezkedés és alacsony fizetés.
Ha biztos és jól fizető munkahelyet keresel, tanulj gépészmérnöknek.
Ha érdekel a képzésről valami, írj itt, vagy privátba.
Óbudain vagyok hallgató.
Köszi a választ
Én is gépészmérnöknek szeretnék leginkább menni. Viszont nem tudom biztosan mennyit keres, nem tudnál ebben segíteni?
Nálunk a végzősök 80%-ának van munkája már mielőtt végeznének. BME-n ez még több, de nekem nem tetszik az az iskola, az Óbudai elfogadható, kevés hülye tanárral, persze követelnek rendesen. Kezdő fizetésnek 220 körül hallottam itthon, 2 év tapasztalattal 300 fölé megy. Külföldön 7-8000 euro kezdő fizetésről olvastam, nemtudom mennyire igaz, szeretik is a magyarokat.
Persze egy angol és német középfokú vizsga elvárt és hogy tudj is ezeken a nyelveken kommunikálni.
Annyit azért hozzátennék, hogy ne a kereset legyen még most a fő szempont, előtte megkell szoknod, hogy évközben is rengeteget kell tanulni, sok beadandó, végtelen mennyiségű géprajz, kemény matek és fizika.
Szeretned kell ezeket a dolgokat, anélkül nemmegy. :)
Az első félévet mondanám a legkeményebbnek, amikor középiskola után belekell szoknod komplett könyvek megtanulására :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!