Jól teszem, hogy lemondom az értékesítéssel, ügynökösdivel kapcsolatos találkozókat, interjúkat?
A valóság pont az ellentéte lenne ideális esetben annak amit írsz, a jó értékesítő azt adja el az ügyfélnek, amire annak valóban szüksége van.
Persze amíg ilyen Zepteres kamucégek vannak a piacon, addig az értékesítőkről sincs jó véleménye az embernek.
Igen, sajnos elég jól látszik a kérdésen is, hogy az értékesítés, mint szakma, mennyire félre van kezelve.
Ha elmennél egy céghez, ahol jó képzést is adnak, nagyon jól járhatnál. Erre viszont esélyed sincs, mert "nem óhajtasz semmit sem értékesíteni". Tehát nyugodtan elnézed, ahogy a nyugdíjasokat kihasználja a gyógyszermaffia, pedig tudod, hogy jobban járnának ezzel vagy azzal a gyógynövénnyel, gyógyprogrammal, akármivel? Csak azért, mert ha elmondanád nekik a lehetőséget, máris értékesítesz? Vagy csak azért nem szólsz anyukádnak, hogy a T-Home kedvezményesen adja az energiát, és spórolhatnának évi pártízezret, mert akkor már értékesítesz, azt meg nem óhajtasz?? Vagy szerinted megemlíteni nekik, hogy hogyan járhatnának jobban, az már tukmálás?
2. válaszolónak: Azért elég ritka, hogy ezek a kedves értékesítő ügynökök csak úgy "megemlítenek" valamit és utána az első "köszönöm, nem"-re békén hagynak. Ha így lenne, nem lenne velem semmi bajuk, csak sajnos a többségükkel csak primitív, bunkó módon lehet megértetni, hogy a nem, az azt jelenti, hogy NEM. Tisztelet a kivételnek!
Kérdező!
Teljesen megértelek, nekem sincs ilyen munkához gyomrom. Azt azért vedd figyelembe, hogy sokféle állást hirdetnek értékesítő címen. Vannak jobbak is, pl. bemutatkozó e-maileket kell kiküldeni egy cég nevében más cégeknek és aki válaszol válaszol, aki nem az meg nem. Szerintem az ilyen még belefér, ha nincs más.
"Ha így lenne, nem lenne velem semmi bajuk, csak sajnos a többségükkel csak primitív, bunkó módon lehet megértetni, hogy a nem, az azt jelenti, hogy NEM. Tisztelet a kivételnek! "
Így van. És te, vagy a kérdező szerinted csak a primitív, bunkó szóból ért? Mert ha nem, akkor ti lehetnétek a világ legjobb értékesítői. Ha pedig a legjobbak lehettek egy területen, akkor azt nagyon megfizetik. Akkor pont nektek való ez? ;)
Ácsi, ha nem óhajtasz semmit értékesíteni, akkor miről beszélünk? :-) :-) Hajrá, ne értékesíts, ennyi!
Rengeteg a tévhit az értékesítőkkel, ez sajnos a szakma sajátossága, ha bárki elmondhatná magáról, hogy orvos, szerintetek lennének rossz orvosok? Naná, ezrével. Ilyen az értékesítés is, szerintem az önmagukat értékesítőknek nevezők fele egy képzésen sem volt még, így nyilván sok a képzetlen "értékesítő". Ennek viszont éppen az az előnye, hogy ebben a SZAKMÁBAN az is lehet sikeres, akinek nincs magasabb iskolázottsága, vagy nem akarja multiknál lentről felszopkodni magát.
"ha odakötöd magad egy termék mellé, akkor azért kell ajánlani és eladni, hogy részesedést kapj, és tök mindegy hogy a vevőnek megéri-e vagy nem. Na itt kezdődik a gyomor."
Kivéve, ha hiszel benne. Ha hiszel benne, őszintén tudod csinálni, nem kell gyomor. Én értékesítek, és tudom, hogy a termékem jó valakiknek. Valakiknek meg nem. Akinek nem, annak megmondom, hogy úgy látom, mással jobban járna, úgyhogy most szerintem nem kellene üzletet kötnünk. Elbuktam az üzletet, de kaptam tőle őszinte jó ajánlásokat. Megérte. Jól alszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!