Mi jelenti számodra a leggyakoribb problémát amivel szembesülsz álláskereséskor?
Gordon!
Nem tudsz róla, de rengeteg protekciód lehet!
A szabad pozíciók egy részét nem hirdetik meg nyilvánosan.
Viszont biztosan vannak ismerőseid, akikkel szoktál beszélgetni. Kérdezd meg, van-e náluk üresedés, tudnak-e Neked abban segíteni, hogy beajánlanak az illetékesnél.
Ez az igazi protekció!
Na kedves utolsó!
Hát éppen ez az!!!
Éppen ez a problémám nekem!
Hiába találkozok másokkal, beszélgetek, ismerkedek totál közvetlen módon emberekkel, eddig még nem találkoztam olyannal aki tudott volna segíteni, abból a hatalmas embertömegből akikkel találkozom!
Nekem elhiheted, hogy minden embernél kérdezősködöm.
Jóformán már csak attól nem akinek már régen nem dobog a szíve.
Ez közhely, de sajnos ez van.
Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz. Én ha végiggondolom, egy csomó embertől kaptam ajánlatot, és volt ahol dolgoztam is.
Például egy volt szobatársam pasijánál dolgoztam mint fánksütő. Aztán a főbérlőmön keresztül kaptam a lehetőséget, hogy informatikát taníthassak. Aztán az egyik exem szólt, hogy van náluk egy üresedés, pályázzam meg. A mostani munkámról meg anyósomon keresztül értesültem.
De emellett is kaptam lehetőségeket pl. lakótárstól, egyetemi évfolyamtárstól, egy barátnőmtől, ilyesmi. Pedig nem vagyok egy nagy társasági ember..
Lehet , sőt biztos akkor hogy valami tényleg nem megy.
Volt már vagy 4-5ször hogy lett volna lehetőség, de valahogy mindig zátonyra futott a dolog és nem tudom miért.
Általában bemutattak ismerőseim az ő ismerőseiknek akik kínáltak lehetőséget de ők nem láttak bennem fantáziát.
Sajnos eléggé gyerekesnek nézek is ki, amin értelem szerűen nem tudok változtatni.
Illetve szerintem nagy hibám hogy nem tudom eladni magam.
Előttem kettővel író: Nem tudsz valami melólehetőséget ha már itt vagy?? :)))
Na, ez utóbbi érdekel.
Egyéb feltételek?
A középfokút ill. 1 id. nyelv beszédét tudom szállítani! :)
További teendőim?
A 13. hozzászólással teljes mértékben egyetértek!
Kérdezném is a hozzászólótól, hogy megengedi-e, hogy idézhessem hozzászólását pozitív példaként?
itt: [link]
Előre is köszönöm!
Van legalább 7 álláskeresési módszer, és ezek közül statisztikailag igazoltan a leghatékonyabb a személyes kapcsolatokon keresztül megtalált állások!!! Ez tény!
Külön öröm számomra, hogy az általam feltett kérdés következményeként 13 lehet, hogy munkához segíti Gordont!
Már volt értelme.
Azt szeretném még kérni, hogy ha nem teher írjátok meg nekem, hogy mi a történet folytatása, végkifejlete.
Sok sikert!
Okés kérdező! :)
Megígérem, hogy meg fogom írni ha bármi fejlemény is lesz.
(ha lesz).
Bálint aka Gordon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!