Őszintén: mik így az esélyeim a munka világában? Szeretnék reális képet kapni róla!
Egy hónap múlva teszem a szakmunkásvizsgámat, női szabónak tanultam. Érettségim nem lesz, viszont van egy középfokú angol nyelvvizsgám és folyamatban egy ECDL.
Elég kevésnek érzem. De ha megfeszülök, sem tudok iskolarendszerben továbbtanulni, mert nincs pénz rá. Nincsenek támogató szülők,részemről legalábbis, egyedül vagyunk párommal(ő 10 éve dolgozik, szakmában, mondhatni profi benne). Eddig diákmunkáztam, de erre sok lehetőség nem lesz már, egy lélekölő, csomagolói állás volt minden, amit kiosztottak rám. Itt szabályosan depressziós lettem, ugyanaz a mozdulatsor, ha rakodni kellett, én rohantam először segíteni a főnöknek.
Sok olyan dolog van, amit szívesen tanulnék még. A nyelvtanulást nem akarom abbahagyni, de szerettem volna legalább még egy szakmát, sajnos ez most nem engedhető meg. Külföldre mennénk, de addigis kell valami, amiből egyáltalán összespóroljuk az indulótőkénket...
A városunknak nagy ipari parkja van, ott biztos találnék munkát. De tényleg ennyi az összes lehetőségem? A szalag mellett húzni a tizenkettőt három szakban?
18L
Mint alkalmazott, nem sok.
De nyugi ha érettségid lenne se lenne sok esélyed.
Nem számít itt már a papír, nekem technikusim is van, aztán egy rendes melot nem találok sehol, csak olyanok vannak amikbe egy hét után meg lehet szakadni.
Helyedbe én vennék egy valamiylen varrógépet használtan aztán sutyiba vállalnék felhajtást, méretre igazítást stb-t.
csak persze azért hirdesd szórólapon vagy akármin magad, az expresszből nem fognak odatalálni.
Meg varrhatsz kutyaruhákat, kutyakosarakat , babzsák fotelt stb, elég drágák.
Nekem élelmiszeriparim van, de már elgondolkodtam azon, hogy jobban járnék, ha élelmiszerrel kereskednék, vagy tésztát gyártanék itthon és eladnám.
Ha tényleg ilyen kilátástalannak érzed a dolgokat, akkor kapaszkodj meg abban, amid van.
Az angol tudásod, ha tényleg megüti a középszintet, akkor vállalhatnál nyelvi magánórákat általános és középiskolások számára. Ez szerintem a legésszerűbb döntés, mivel sok szülő, még a kevésbé tehetősebbek is olykor magántanárhoz járatják a csimotájukat. Ezzel ha nagyon olcsó akarsz lenni 1000Ft/óra meg is van és házhoz is mehetnél +pénzért. Persze némi reklám nem árt, de interneten vannak direkt ilyen ingyenes oldalak, ahol lehet hirdetni. Költeni nem sokat kellene, mivel a könyvtárakban rengeteg nyelvi könyv van és ingyen elérhetőek.
A varrást nem adnám fel, ahogy előttem is említették olyan dolgokba kéne fognod ezzel, amikben van pénz, például kutyaruhák varrása, vagy XXXXL-es méretű ruhák elkészítése. Persze ehhez eszköz kell, varrógép és anyag legfőképp.
Az ECDL dolog személyes véleményem szerint manapság már nem ér sokat, mivel az általános iskolától kezdve már mindenki közeli kapcsolatba került az office csomaggal. Aki akar, az szinte nulla tudással is összehoz egy Word-ben szinte bármit. Én inkább alap elvárásként élem meg ezt.
Ha van internet, akkor van tudás, van honnan tanulni, ötletelni. Én az angolra helyezném a hangsúlyt és még tanulnék, hogy még jobban menjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!