Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez most hogy is van? Átverte...

Ez most hogy is van? Átverte a főnöke?

Figyelt kérdés

Ismerősöm 53 éves, munkanélküli.Kis boltba dolgozik 2 éve, de nincs bejelentve. Nem rég a főnöke kitalálta, hogy csináltassa meg a Start kártyát, s utána bejelenti.

Még örült is neki az ismerősöm.

A baj ott van, hogy ez már 2 hete volt.Megcsináltatta a kártyát, de a főnöke semmit nem tett.

Gondolom, ha bejelentette volna, akkor szerződést kellett volna kapnia.De semmit nem szól neki azóta a főnöke.

Mi a véleményetek? Milyen tanácsot adjak neki?

Jól tudom, hogy Start kártya esetén 1 évig fizetik utána a TB-t stb, s nem a munkaadónak kell?

2012. ápr. 24. 15:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Start bónusz kártyánál 1 évig nem kell a munkáltatónak fizetnie a 27%-os szociális hozzájárulási adót és az 1,5%-os szakképzési hozzájárulást.

Elméletileg kellett volna munkaszerződést aláírnia és 1 példányt megkapnia.

Ha ez nem történt meg, attól még bejelenthette a munkaadója (sok helyen csak utólag írnak munkaszerződést, más kérdés, hogy ez szabálytalan)

Megkérheti a munkaadóját, hogy adja oda a bejelentésről kapott ebev nyugtát és a bejelentőlap másolatát. Ha ezt megkapja biztos be van jelentve.

A helyében én inkább csinálnék egy ügyfélkapus regisztrációt az okmányirodánál és a TAJ szolgáltatásoknál megnézném, hogy be vagyok-e jelentve. Ez a rendszer sem 100%osan pontos, de egyre naprakészebb.

2012. ápr. 24. 16:09
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2012. ápr. 24. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!