Az összes bölcsész diploma piacképtelen? Meg se próbáljak, majd a papírommal elhelyezkedni semmi értelme?
Tényleg csak hozzáállás és talpraesettség kérdése. Ha csak jobb híján mész egy szakra, de nem szereted meg különösebben, csak csinálod, mert valamit kell csinálni, akkor sosem leszel vele sikeres. De ha lelkes vagy, az lesz és kész, ez így működik. :)
Vagy menj egy olyan szakra, aminek a végzettjeire nagyobb a kereslet, de azt meg sosem fogod szeretni, nem leszel vele sikeres és boldoggá sem fog tenni. Egyetem választáskor csakis magadra hallgass, ne arra, hogy másoknak mi a véleményül róla.
Szerettem az iskolámat, a szakomat, a tanáraim nagyrészét, és az órák jó részét.
Voltak, olyan tanáraim, akik olyan órákat tartottak, végig veszettül figyeltem, és jegyzeteltem, mert nagyon jók voltak.
De szembe kellett néznem, hogy a nemzetközi tanulmányok szak egy rakás sz.r a MUNKAERŐPIACON.
"Csak magamra hallgassak, ne mások véleményére" A munkaerőpiac véleményére KELL hallgatnom, mert különben sosem lesz munkám, egzisztenciám, és családom sem, mert nem fogom tudni miből eltartani őket.
Sajnos így van, piacképtelen. Nincs sok értelme. Szeretheted, várhatod a Nagy Lehetőséget, de ha nem jön, akkor szépen éhen is halsz a diplomáddal.
Olyan papírt kell szerezni, amivel biztosan el lehet helyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!