Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent az hogy motivációs...

Mit jelent az hogy motivációs levél?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 20. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

google a barátod

Motivációs levél - Kísérőlevél

A motivációs levél / kísérő levél több célt is szolgál:

- Összefoglalja az önéletrajzban csak vázlatosan leírt szakmai pályafutásunkat.

- Felkelti a figyelmet, és ösztönzi az olvasót az önéletrajz elolvasására valamint annak részletesebb áttanulmányozására!

- A motivációs levél világít rá a fontos dolgokra, melyek a megpályázott pozíció szempontjából hangsúlyosak lehetnek.

- Mutat valamit a személyiségünkből, céljainkból, elért eredményünkből.

2012. ápr. 20. 14:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Jaj beleroskadtál volna ha nem írod oda hogy a gugli a barátod?MI?Ez egy olyan oldal tudod,ahol emberek kérdeznek,aki meg tudja a választ,meg van kedve at válaszol.Nem értem mit keresel akkor itt gugli?
2012. ápr. 20. 16:37
 3/6 anonim ***** válasza:
80%
Hosszú nyelvvel és bő nyállal megírt levél arról, hogy miért érzed úgy, hogy mindkettőtöknek kölcsönösen főnyeremény lenne, ha az adott cégnél helyezkedhetnél el. Főleg multiknál divat.
2012. ápr. 20. 18:36
 4/6 A kérdező kommentje:

Utolsó,Te vagy az én emberem,kb ilyesmi választ vártam :) !

És ilyesmire gondoltam én is,kb.Pedig mekkora baromság ez az egész.Úgy van beállítva mintha mindenki nagy szeretetből és kedvtelésből járna dolgozni,mintha nem lenne jobb elfoglaltsága...

Én a motivációs levelembe azt fogom leírni hogy azért akarok elhelyezkedni ott,mert kenyeret kell vennem a közértben és mert a számláimat be kell fizetnem amihez pénz kell,a pénzhez meg munka...

Undorító hogy mennyire kényszerítik az embert erre a beteg viselkedésre,erre az egész pénz és karrier hajhászásra,teljesítményorientált hozzáállásra,mintha az egész élet a szaaaros pénzből állna.

Persze a vezetőség tudjukkikből áll,nekik valóban a pénz az egyetlen isten... csak miért kényszeritik a normális emberekre???

2012. ápr. 20. 20:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerencsére azért a normális cégeket nem az ilyen látszatszarságok érdeklik. Nekem is sikerült jó állást szereznem anélkül, hogy valaha is írtam volna ilyet.
2012. ápr. 20. 21:15
 6/6 anonim ***** válasza:

A motivációs levélből az is kiderül- többek között- hogy milyen pozíciót pályázol meg, ezt az önéletrajzba nem szokták beleírni.

Ezt könnyebb, gyorsabb a munkáltatónak áttekinteni mint az önéletrajzodat böngészni(főleg ha több oldalas), ezért (is) szokták általában kérni.

2012. ápr. 21. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!