Motivációs levél kérdés - mi az ami motivál?
:))
Utálom ezeket a motivációs leveleket, közhelyek gyűjteménye, főleg ha halál átlagos munkához kérik, amihez nem kell semmilyen különleges tudás vagy kézszég.
Mert egyébként ezeket lehetne hangsúlyozni.
Én mostanság sok motivációs levelet írtam, úgyhogy van tapasztalatom ötletelésben, bár jobb lenne több részlet.
Milyen cégnél? Kicsi, nagy? Kell hozzá nyelvtudás?
Olyanokat írnék, hogy szívesen dolgoznál egy megbízható cégnél, ahol családias a légkör, jó hangulatban telnek a mindennapok. Vagy egy dinamikusan fejlődő multinál, ahol sokféle munkát végezhetsz, és nyelvtudásoat használhatod a mindennapokban. Szeretnéd az eddig megszerzett tudásodat, tapasztalataidat tovább kamatoztatni, és újabbakat szerezni. Ha van rá utaló jel, írd hogy előrelépési lehetőség is motivál, mert akkor látják, hogy törekszel :)
köszi a választ, már kezdek igazából megbarátkozni ezekkel a motivációs levelekkel csak mindig újat kell írni. Helyi újságban láttam szóval nagyon kevés infóm van kb ennyi mint amit kiírtam+ hogy előny a kereskedelmi végzettség, úgyhogy élvezet hozzá motívációs levelet írni. Nekem nem is a mot.levéllel van bajom, mert már hamburgeres álláshoz is írtam mot. levelet hanem ha kevés infóm van akkor vagyok kicsit tanácstalan.
alapötletnek jók amit írtál nekem, köszönöm!
Egyszerre elég sok vonalon mozgok állás ügyben esetleg tudnál segíteni nekem hogy az értékesítési munka mit takar ugy van kiírva h "irodai munka, értékesítés" fix, jutalék, vesszővel elválaszva és nem pedig "+"? ugye ez nem minden esetben házalást jelent? már 1 hónapja keresek állást, már ennek is örülnék, de egyébként gazdasági végzettségem van, szóval ennyire piacképes:D
Ha tényleg nincs meg hogy milyen cég, mekkora, pontosan milyen területen tevékenykedik, és neked pontosan milyen feladataid lennének, akkor neked sem kell sok erőt fektetni a motivációs levélbe. Írj egyet, tele közhelyekkel, de mondjuk legyen köze a valósághoz. :)
(Senki nem fog tudni mást írni)
Ha az értékesítős munka is ehhez kapcsolódik, akkor különösen a kommunikációs képességeidet hangsúlyozd.
Sajnos egyébként értékesítői állásokkal semmi tapasztalatom, csak családban láttam, de ha nem is házalás, de ügynökösködés. Lehetséges emberek felkutatása, felhívása, találkó megbeszélése, és akkor ott megpróbálni eladni amit el kell.
Ha van fix fizetés az jó, de valószínű nem sok, végülis miért fizetnének annak, aki nem hoz hasznot a cégnek?!
Hallottam olyat, hogy legalább a járulékokat fizette a munkahely, de mivel 3 hónapig nem adott el eleget, végül nem kötöttek végleges szerződést az illetővel.
Sok sikert a munkakereséshez.
Én nemrég még teljesen kilátástalannak láttam, gépiesen pályázgattam őket, aztán amikor interjúra hívtak, akkor se túl lelkesen mentem. Csak akkor tört meg a közönyöm, amikor pár órára rá visszahívtak, hogy felvesznek. :D
Tényleg nem számítottam rá. :)
jajj, de jó gratu hogy sikerült, végre valami pozitív dolog is. Sokan mondják mostanában nekem hogy ők csak a 200. önéletrajzuk után hívták be meg hogy 1 éve nincs munkájuk meg hogy másfél évig munkát kerestek, ezért most megpróbálok olyat is megcélozni ami nem áll annyira közel a szívemhez, az önéletr. és a mot.levelemet megpróbálom mindig ügyessen megcsinálni, de elég nehéz és nem vagyok az az otthon ülős ugyh nehezen viselem hogy nincs munkám.
Nem is igazán tudom milyen ez az ügynökösködés, értékesítés, úgy tudom sokan megpályázzák addig amíg nincs más, és legalább tényleg a járulékokat fizetik utánam, ami meg némi fix összeget. Ki is írok egy kérdést hátha valakinek van tapasztalata:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!