Kb. nettó 150. 000 Ft fizetés körüli állást kapnék
Pesten. Megéri? 23/F
Én is ennyit keresem, és nem élek rosszul. Igaz, nem fogsz mindennap étteremben enni meg hasonlók, de egy átlag színvonalat könnyen tudsz hozni ennyi pénzből. Persze ha nagy igényeid vannak, akkor nem lesz elég. Nekem mindennel együtt 110.000 Ft-om megy el a nettó 150.000 Ft-os fizetésemből így cca. 35 - 40.000 Ft-ot még meg is tudok spórolni.
2012. ápr. 12. 13:23
szerintem fogadd el a munkát, pesten jóval több a lehetőség
lehet egy évig szívás lesz kicsit, de utána talán már kapsz fizetés emelést vagy kereshetsz másik munkát
és legalább tapasztalatod is lesz
én 20 évesen költöztem egy másik városba teljesen egyedül
és nem bántam meg
2012. ápr. 12. 13:40
Sokat spórolhatsz, ha nem egész lakást bérelsz, hanem csak egy szobát. Én is úgy kezdtem, amíg egy kicsit megszedtem magam. A melót fogadd el, Budapesten élni nagyon más lesz, mint otthon, hidd el. Én is ex-vidéki vagyok.
2012. ápr. 12. 14:20
Nézd reálisan a helyzetet. Egyik helyen nincsen jelened, és jövőd se nagyon lesz (gondolom szakmai gyakorlatod még nincs nagyon, korodból kiindulva). A másik helyen legalább elindulhatsz, hogy legyen jövőd. Tapasztalatot szerzel, embereket ismersz, fejlődsz - így később könnyebben találsz munkát. Ráadásul a nettó 150 már normálisnak mondható a mai viszonyok között.
2012. ápr. 12. 14:21
5/11 A kérdező kommentje:
Igen, semmilyen tapasztalatom nincs még....így meg pláne sehova sem kellek.... itt borsodban semmi sincs. Ez pedig egy jó lehetőség lenne, csak félek, hogy amit megkeresek azt el is költöm.
Az nem baj, azért keresed. A baj ott van, ha azt költöd el, amit nem keresel meg.
De nem értem, mitől félsz? Most nem keresel semmit, így nem is költhetsz nagyon. Ott végre a saját lábadra állhatsz, a saját pénzedet költheted el (és ez nagyszerű érzés!)
2012. ápr. 12. 14:56
De amit nézz: mit veszíthetsz a mostani helyzetedhez képest?
2012. ápr. 12. 14:56
8/11 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy milyen meló és milyen diplomád van? Lehet van köze ahhoz, amit én tanulok, és láthatom, hogy mik a kilátások.
2012. ápr. 12. 15:37
10/11 anonim válasza:
Hát ha úgy érzed a nettó 150 elég lenne neked és ez egy megszokott fizetésnek számít a szakmádba próbáld meg. Én mennék:D
Most sincs semmi a zsebedben(vagy kitudja)
De ha dolgozni akarsz ne várd , hogy a munka hozzád repül.
Szóval: Fejest az életbe;)
2012. ápr. 13. 16:02
Kapcsolódó kérdések: