Ausztria munka kérdés? (Bővebben lenn)
Ez attól függ mik a terveid a jövőben. Ha otthon akarsz boldogulni a diplomáddal, gépészmérnökként ahhoz elég nagy szerencse (hátszél) kell hogy megkeresd az 1400 eu-t, diplomással ma MO-n dunát lehet rekeszteni, főleg pályakezdőként nagyon nehéz, ha viszont később külföldön akarsz vele boldogulni akkor az 1400 eu-nál többet fogsz tudni keresni, igaz lehet hogy el kell költözz messzire, mert nem a határ közelében találsz munkát. Ez azért messze nem ugyanaz, mint hogy minden nap hazajársz meló után, és 1400 eu-ból otthon élsz külföld helyett.
Én a könnyebb utat választanám, és elmennék most Ausztriába, spórolnék, és a félre tett pénzből már lehet valamit kezdeni. (Befektetés, saját üzlet, stb)
és ha csak a nyáron mennél?
szeptembertől meg sulit elkezded..ha esetleg nem vesznek fel, maradsz dolgozni, és újrajelentkezel:)
Valamint ha már 1x kint dolgozol, bekerülsz egy olyan közegbe akkor onnan nagyon kevesen jönnek vissza dolgozni, mindenki tud kapcsolatokat építeni, és esetleg előrébb lépni mint a bőrgyár.
Tapasztalatból mondom, én is a határ mellett lakom, rengeteget dolgoztam kint Ausztriában, a baráti köröm 80%-a kint dolgozik, bár engem a sors Angliába hozott, de szívesebben ingáznék én is a határ túloldalára, mert egyrészt mégis otthon vagy, másrészt sokkal több megmarad a fizuból mintha kint laknál külföldön.
ma 15:39
Apud gondolom nem friss diplomás. Nagyon nem mindegy ám.
Ha a határ mellett laktok akkor nagyon megéri ingázni, és az 1400 nettó az 420 ezer ft körül van, annyit sanszos hogy itthon még gépészmérnökként sem mostanában fogsz keresni.
Gondolom több magyar ingázó is dolgozik a gyárban, ha összedobjátok a benzint, és tele kocsival mentek akkor az sem tétel, de 10km nem távolság, én is anno 15 km-re jártam.
Tanuld közben a Németet, és ha úgy alakul elmehetsz egy Bécsi egyetemre is, jobb feltételekkel mint itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!