Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szakmát válasszak?

Milyen szakmát válasszak?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, és még nem döntöttem el, hogy minek tanuljak tovább. Azért mentem gimnáziumba, mert még nem tudtam, hogy mi legyek? Valami olyan szakmát szeretnék, ami sokat keres, és nem kell egész nap dolgozni. Van ilyen szakma? Régen vállalkozó szerettem volna lenni, de biztosan csődbe mennék, Szerettem volna még fényképész is lenni, de nem csinálok jó képeket. Most minek tanuljak tovább? A nyelvek nem az erősségem, de valamennyit tudok beszélni.
2012. ápr. 8. 12:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

23:02

"akinek meg volt egy csöppnyi esze tovább ment tanulni, hogy 4-5 évvel később érje el a sorsa és ne érettségivel, hanem diplomával végezze ugyan azt a munkát."

ehhez aztán marha sok ész kell.

Kérdezőnek:

Más szemszögből állj a dologhoz. Ne sokat akarj keresni, hanem inkább szeresd amit csinálsz. Ha szereted akkor jó leszel benne, fejlődsz, és nem munkaként tekintesz a dologra. a napok repülni fognak mivel élvezed amit csinálsz, és ha jó vagy benne akkor pénzed is lesz. Ha nem szereted akkor fizethetnek havi 1millát is, utálni fogod a reggeli felkelést, utazást, munkatársakat, céget, embereket, és ez előtt utóbb mentális ill testi betegséghez fog vezetni, és akkor majd erre költheted a nehezen összekapart pénzed 90%át.

Nyelv nem az erősséged... kit érdekel. Több mint való volt pár tantárgy az iskolában amit nem szerettél, mégis megtanultad annyira hogy ne húzzanak meg azokból. Ezt is meg lehet tanulni.

kontárkodásból nem lesz sok pénzed. Bekerülsz egy "gyárba" és ugrálhatsz ahogy más fütyül szabadidő és pénz nélkül.

2012. ápr. 9. 11:49
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. NA szóval kézügyességem 0. Érdekel a számítógép, a szervezés, és a fényképészet.
2012. ápr. 9. 14:51
 13/17 anonim ***** válasza:

ennyi az össz érdeklődési köröd?

többi kérdésemre is válaszolj légy szíves! Így elég nehéz ugyanis tanácsot adni.

2012. ápr. 9. 14:55
 14/17 A kérdező kommentje:
A jegyeim jók. A matematikának azt a részét szeretmem, amikor nem kell nagyon kilogikázni a dolgokat, azt a részét meg nem értem amikor ki kell logikázni, és nincs meg a megoldási menete. A fizika kémia nem az erősségem. Amúgy vizuális típus vagyok, a humán tárgyak úgy mennek, hogy megtanulom őket. Én inkább visszahúzódó típus vagyok, és csapatmunkát nem szeretem. Amúgy kb mindenben béna vagyok, ezért nem tudom, hogy mi legyek.
2012. ápr. 9. 15:12
 15/17 anonim ***** válasza:

"akinek meg volt egy csöppnyi esze tovább ment tanulni, hogy 4-5 évvel később érje el a sorsa és ne érettségivel, hanem diplomával végezze ugyan azt a munkát."

Tipikus idióta, elmondom agytröszt hogy úgy van már munkám ráadásul eléggé jól fizető hogy még 1 évem hátravan a ba -ból jah igen és büfé közgazdász szakon tanulok...

a kérdezőnek: tanulj tovább! olvasd el a szakok leírását, é olyat válassz amit érdekel, az hogy nem tudsz elhelyezkedni az szóbeszéd...

Rengeteg kapcsolatot tudsz kialakítani egyetemen,főiskolán aminek később hatalmas haszna lesz. Valamint kialakul egy eléggé széles látóköröd.

Még eléggé éretlennek tűnsz,de ezt az idő ki fogja javítani, ha szorgalmasan tanulsz nem fogod megbánni ;)

2012. ápr. 10. 15:46
 16/17 anonim ***** válasza:

A tipikus idióta.

Megkérdezhetem, hogy jutottál már most szakmához?

2012. ápr. 10. 17:48
 17/17 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2012. ápr. 13. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!