Minek tanuljak tovább? M Ilyen szakmát válasszak, ami jól is keres, és nem igényel 24 órás munkaidőt?
Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, és még nem tudom, hogy mit tanuljak. Valami olyan munkát szeretnék,ami viszonylag jól keres és nem kell egész nap dolgoznom. Lehet, hogy most azt hiszitek, hogy lusta vagyok, de szeretnék szabadidőt is, hogy ha majd lesz családom akkor velük tudjak foglalkozni, mert sok olyan meló van, ami miatt a család simán tönkremegy. Legelőször arra gondolta, hogy nyitok valamilyen vállalkozást, de a mai világban, főleg Magyarországon erre semmi esélyem, mert csődbe mennék, külföldre meg nem szeretnék kimenni, mert a nyelv nem az erősségem, ezért most nem tudom, hogy minek tanuljak. Az informatikának az a része tetszik, amikor prezentációt kell csinálni, vagy szöveget szerkeszteni, weblapot csinálni, de még az Exel is tetszik. Ezekkel a titkárnőnek, vagy irodai asszisztensnek tudnák elmenni, de kellene hozzá a nyelv. A titkárnői részben az is tetszik, amikor iratokat kell rendezni.Lehet hogy hülyének néztek, de olyan munkát szeretnék, ha majd visszamegyek osztálytalálkozóra, akkor eltudjak dicsekedni az állásommal. Tudom, hogy sokat írtam, és előre is köszönöm, ha elolvassátok, és válaszoltok:)2012. márc. 4. 18:39
1/7 anonim válasza:
"Lehet hogy hülyének néztek, de olyan munkát szeretnék, ha majd visszamegyek osztálytalálkozóra, akkor eltudjak dicsekedni az állásommal."
Nem arról van szó, hogy hülye lennél, de ne ez hajtson, hogy mások mit gondolnak, inkább azt csináld, amiben igazán örömödet leled. A nyelvtanulás az majdnem mindenhol szokott kelleni. Egy alapfokig azért el tudnál jutni? Lehet, hogy nem is a tehetségeddel van baj ilyen téren, csak nem voltak jók a tanáraid, nem volt sikerélményed.
2/7 anonim válasza:
Akarom mondani, a nyelvtudás szokott kelleni, nem a tanulás. :)))
4/7 A kérdező kommentje:
A német nyelv az megy, beszélni is tudnék, csak az a problémám, hogy a németek nagyon hadarnak, és nem értem meg.
2012. márc. 5. 19:06
5/7 anonim válasza:
A németek szerint a magyarok is hadarnak sőt ez minden idegen nyelvel így van, pl. angolul az már egy hatalmas szint ha valaki megérti a BBC adását, aki pedig a CNN-t megérti az már szinte anyanyelvi szinten tud beszélni. Ezt csak azért mondom mert 17 éves vagy és ha most azt mondod hogy nem akarsz nyelvet tanulni és ezt még így is fogod gondolni a következő években is akkor 22-23 évesen rádöbbensz milyen óriási hiányosságod van és akkor már kínszenvedés lesz bepótolni, én azt javaslom hogy a németet fejleszd anyanyelvi szintre és 21-22 éves korodra már angolul is a lehető legjobban tanulj meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!