Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kezdő villamosmérnöki fizetésn...

Kezdő villamosmérnöki fizetésnek a havi nettó 150k huf mennyire mondható átlagosnak?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 4. 21:12
 1/10 anonim ***** válasza:
62%

Ez a szakma is a legkeresettebbek között van Magyarországon.

A (kezdő) bruttó bérük átlagosan 220 ezer Ft körül van. A 150 ezer nettó átlagosnak mondható.

2012. ápr. 4. 21:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Oké. Azt nem írtam, de Bp-n lenne, és fejlesztői.
2012. ápr. 4. 21:46
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem elfogadható, egy átlagos kezdőnek kb. ennyit ér a tudása. Ha már lesz 2-3 év gyakorlatod és jó vagy, akkor lehet egy 100-assal több is.
2012. ápr. 4. 22:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon-nagyon kevés. 2003-ban volt ennyi a kezdőm BME-s villamosmérnökként, és ezzel már akkor is alul voltam fizetve a cégben (egy nagy multi). Persze cégtől függően nagy eltérések lehetnek.
2012. ápr. 4. 23:29
 5/10 anonim válasza:
reális az összeg kezdőként
2012. ápr. 14. 22:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem reális. Aki azt mondja, hogy reális, az nem villamosmérnök.

Kezdőnek sem reális, mert nem fognak évi 20-30-40%-ot emelni senkinek, hogy behozzák a lemaradást. Egy tipikus nagyvállalatnál béremelésre van mondjuk 6% keret évente, és azt osztják el a munkavállalók között. Akivel meg vannak elégedve, az kap 8%-ot, akivel nincsenek, az meg 4-et. Ha valaki kiugró emelést kapna, azt a többiektől kellene elvenni. Ezért eleve normális szintű fizetéssel kell kezdeni, különben 10 év alatt sem lesz az reális szinten.

2012. ápr. 15. 10:12
 7/10 anonim ***** válasza:

10:12

Van némi igazad, de ez leginkább akkor van, ha az első munkahelyedről akarsz nyugdíjba menni. Ilyen azért viszonylag ritkán van. Én mindig úgy tudtam jelentős fizetés emelést elérni, ha váltottam. Pl. amikor a 2. helyemről mentem át a 3.-ra, kb nettóban majdnem dupla összeget sikerült kialkudni, miközben az előző helyemen ajánlottak egy 15%-os emelést bruttóban. Az évi 4-8%-os emelgetésekkel akkor sem lesz sokkal előrébb, ha mondjuk 200 nettóval kezd valaki, és azt nem mond, hogy egy 0 munkatapasztalattal rendelkező ember, ennél jelentősen nagyobb összeget ki tud alkudni.

2012. ápr. 15. 11:12
 8/10 anonim válasza:

Szia

Eléggé kevés, főleg pesten!

Debreceni villamérnök vagyok, itt nettó 200Huf dolgoznak olyan volt egyetemista csoport társaim alig nem igazán vannak a toppon a szakmába!

Pesti mércével mérve még magasabbnak kellene lennie a minimumnak!

2012. máj. 11. 19:37
 9/10 anonim válasza:
Ez egy f@s, már elnézést, egy technikus többet keres ennél.
2014. júl. 7. 16:58
 10/10 anonim válasza:

Én ugyan nem vagyok villamosmérnők, hanem cnc gépbeállító (és nem okj-s szakember), de ahogy kiestem az iskolapadból, egy friss szakmával érettségi nélkül, az első havi fizetésem 147k volt

Ugyan mellette még iskolázom magam, de most egy évvel később már egy ötvennel többet keresek

Úgyhogy mérnökként nagyon nem reális a 150k...

2014. júl. 18. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!