Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen állások vannak, ahol...

Milyen állások vannak, ahol havonta legalább olyan 180 - 200 000 Ft a nettó kereset?

Figyelt kérdés
Érdekel a földrajz illetve a német nyelv. Tanár szeretnék igazából lenni, de a fizetés kezd elbizonytalanítani. Mellette nem tudom, mit lehetne csinálni a magánórákon kívül, de azért élni is szeretnék, nem csak dolgozni. Szóval tudnátok olyan állásokat írni, ahol ezeken a területeken (földrajz, német) tudnék elhelyezkedni?
2012. márc. 10. 23:25
 1/10 anonim ***** válasza:

Valami idegenforgalommal kapcsolatosra gondolok.

De a fizetésről nem tudok sajnos nyilatkozni, mert fogalmam sincs, hogy az mennyi. Szerintem ezt úgyis lehetetlenség előre megjósolni minden szakmában, hiszen állandóan változik a helyzet. Ha te még csak most gondolkodsz, hogy mi legyél, akkor gondolom gimnazista vagy. Végzősként is legalább 4 év lenne még, mire elkezdesz dolgozni, de inkább több. Ennyire előre manapság már senki nem lát. :(

2012. márc. 10. 23:49
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Itt magyarországon ne is álmodj ilyenröl!Vagy dolgozol egész nap havi 180-200 ezerért vagy megelékszel a havi 120 ezerrel és élheted az életed is!Vagy kimész külföldre havi 400-500 ezerért!
2012. márc. 10. 23:53
 3/10 anonim ***** válasza:
57%

Tolmácsként,fordítóként simán kereshetsz ennyit, de akkor tényleg jónak és gyorsnak kell lenned.

A földrajznál, ha geológus lennél, azzal ismegkereshetsz ennyit ha szakértéseket vállalsz.

Jobb lenne ha informatikaipályára mennél egyetemi diplomával, ott 200 felett vannak akezdő fizetések, vagy mérnöknek, ott 200alatt kezdessz, de hamar emelkedsz, ha jóldolgozol.

2012. márc. 11. 07:07
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Már középvezetőként simán megkeresel ennyit, bármilyen szakmában. Szóval ha van hozzá érzéked és kedved, ne parázz!
2012. márc. 11. 08:35
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszolóknak! A mérnöki állás eléggé távol áll tőlem, habár meg tudnám csinálni, de az, hogy élvezzem a szakmám számomra fontosabb annál, hogy sokat keressek. Ami a legközelebb áll hozzám, az eddig a tanári szakma. Sok nehézsége van, tudom (édesanyám tanár), de valamiért kicsi korom óra vonz ez az állás. A tolmács, fordító, geológus szintén jól hangzik.

Aki tud még tanácsot adni, azt szívesen fogadom!

2012. márc. 11. 11:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor legyél tanár, ne a fizetés mértéke alapján dönts a szakmádról.

Éhen meg nem fogsz halni, ha nem elég a közalkalmazotti bér, mellékesként majd tartasz német órákat, vagy délután nyelviskolában tanítasz.

2012. márc. 11. 11:59
 7/10 anonim ***** válasza:
57%

jaaaj, hagyjuk már ezt az itthon mindenki minimálbért keres dumát.

a barátom kezdő informatikusként simán hazahoz 2 kilót. nem nagyképűségből mondom, iszonyatosan büszke vagyok rá, jól választott egyetemet és szakot.

inkább a németre feküdj rá, azzal nagyon sok lehetőséged lesz. akár németes üfszoli, vagy tolmács, fordító, netán egy német cég vezetőjének az asszisztense.

tanítani szabadidődben is tudsz, ha fontos neked és szívesen csinálod.

mondjuk egyetemi tanár is lehetsz, ők is megkeresik a 150-170et, viszont az kb 10 év az egyetem elkezdésétől számítva. legkorábban 28 éves korod környékén szerezheted meg a doktorit.

2012. márc. 15. 19:42
 8/10 anonim ***** válasza:
A geológust és a geográfust is felejtsd el.Csak azért mondom,mert engem is a német és a földrajz érdekelt, és most munkanélküliként egy földrajz/geográfus diplomával ülök itthon.A földrajz diploma egy dologra jó.Söralátétnek.
2012. márc. 30. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:

"a barátom kezdő informatikusként simán hazahoz 2 kilót. nem nagyképűségből mondom, iszonyatosan büszke vagyok rá, jól választott egyetemet és szakot. "

Úgy érted 2 ezret? :-) (kiló=ezer)

Amúgy az informatikus diploma is wc papír, informatikust nem képeznek a felsőoktatásban, az informatikus a gép előtt kockulva képzi magát, a felsőoktatást jobb kihagyni.

2012. márc. 30. 15:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Mérnök Info diplomám van, de amit megtanultam azt saját magam a gép előtt. Az iskola ehhez a tudáshoz nem adott semmit. De megtanultam integrálni, deriválni. Jelenleg kezdő IPTV mérnökként keresek 250-et.
2013. jún. 4. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!