Milyen indokkal lehet valakit a próbaidő után 10 hónappal elküldeni?
Munkahelyemen egy (főnök szerint is) alattomos nő dolgozik nagy pénzért, és SEMMIt nem produkál. Szó szerint, túlzás nélkül! Azt sem tudja, mi lenne a feladata, holott már többször elmondták neki, figyelmezet
tették, de sajnos csak szóban. Elméletileg vezető beosztásban van, de egész nap telefonálgat, internetezik. Ki lehet valahogy rakni?
Nem tartom valószínűnek, de ha határozott időre szóló szerződése van akkor az lejáratkor nem kell meghosszabbítani.
Határozatlan időre szóló szerződést a munkáltató rendes felmondással szüntetheti meg. A rendes felmondást a munkáltatónak indokolni kell. Az indok a munkavállaló képességeivel, munkában tanúsított magatartásával illetve a munkáltató működésével függhet össze.
Megszüntethető a munkaviszony rendkívüli felmondással is. Ezt is indokolni kell, ha szándákos kötelezettség szegés, vagy súlyos gondatlanság áll a dolgok hátterében.
Létezik olyan indok (ha jól tudom), hogy a munkához való nem megfelelő hozzáállás.
Lehet vele egy "értékelő" beszélgetést tartani, ahol lehet értékelni az eddigi munkáját, és egy célt kitűzni elé, ez meg ez legyen meg 2 hónap múlva (teljesíthető célt kitűzni). Ha nem teljesíti, akkor még lelkiismeret furdalás sincs.
Figyelj, nem kell cicázni, menj be holnap, és tedd ki a szűrét, a cuccát pedig dobd utána az ablakon.
Ennyi.
Az a helyzet, hogy nekem két ilyen "kisfőnököm" is volt, aki gyakorlatilag semmit nem csinált, egymással dumáltak egész nap, meg turiba jártak, meg interneteztek.
Tudta a vezetőség is, néha oda is csördítettek, de annyi volt a változás, hogy felváltva "lebetegedtek" egy-két hónapra.
Na az egyik már nyugdíjba ment, hálisten. A másik? Hát folytatja. Védett korban van, nyugdíj előtt 5 évvel. A vezetőség sem tud mit tenni vele. Ilyen. Én épp gyeden vagyok, úgyhogy az öt év együtt dolgozásból kettőt megúszok:-))
A kolléganőm meg az átnézést gyakorolja rajta. Úgy döntött nem veszi emberszámba.
Csak a brutto 250e Ft -ja csípi jópár ember szemét a cégnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!