Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdekelne, hogy mi lenne a...

Érdekelne, hogy mi lenne a legegyszerűbb módja annak, hogy Hollandiába élhessek és dolgozhassak?

Figyelt kérdés

Sajnos ismerősöm nincs kint,aki segíteni tudna,de mindig az álmom volt ez az ország.Érettségim van és társalgási angolom,de kint szívesen tanulnám a holland nyelvet is.

Szerintetek mik az esélyeim?Hogy kellene próbálkozni?

Nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra...Mert egy biztos,magyar munkaközvetítő felejtős!

2012. ápr. 3. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Érettségi kint semmit nem ér.A nyelvtudásod annál inkább.

Ha van társalgási angol tudásod akkor már nyert ügyed van.Repülj ki Hollandiába.Az adott városban ahol élni akarsz 12-3 napra menj hostelba(bed & breakfast) szállást néz,az olcsó.Jó nyelvtudással ezzel nem lesz gond.

Másnap már mehetsz is szobát keresni,ami kint nem is olyan vészes.(nyelvtudással ez is könnyű)

Ha ez megvan akkor az elkészített CV-el menj be az összes munkaközvetítő irodákba(szinte egymás mellett vannak),és elmondod munkát keresel.Jó nyelvtudással akadni fog meló..Ha kint vagy,akkor házalj,kopogj be mindenhová ahol dolgozni lehet.

2012. ápr. 3. 20:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Írtál nekem privát üzenetet.

Hogy akad-e munka.Igen,akad..Bár mi 2 hónap után visszaköltöztünk Angliába,mert csak az egyikünk talált melót.

Igen,vannak munkahelyek ahol elég az angol,bár sok helyen hátrány volt,hogy nem tudtunk hollandul..

2012. ápr. 3. 20:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Sok sikert kívánok,megpróbálok én is valamit! :)
2012. ápr. 3. 20:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Én nagyon jó angollal voltam kint, egy haveromnál laktam egy külön szobában, és végig jártam az ügynökségeket. MINDENHOL az első kérdés az volt hogy tudok-e Hollandul. 3 hét után fogyóban volt a pénz, és hazamentem.
2012. ápr. 4. 04:25
 5/7 anonim válasza:

Dehogy! Az angol bőven elég. én angollal találtam mostanában munkát. méghozzá egy helyi postahivatalnál.

Közben tanulom a helyi nyelvet.

vágj bele, amíg még lehet.

Bár te tudod...

2012. aug. 26. 01:55
 6/7 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb módja annak, hogy kint dolgozz: felülsz a repülőre és kimész! Most biztos meglepődtél, de leírom a történetemet: Egy Vendéglátó egységben voltam üzletvezető, jött egy holland csoport (idősek), jól összebarátkoztunk és amikor kérdezték mennyit keresek napi 14 óra munkával, és mennyi az albérletem, elájultak. Mondták, hogy segítenek ha kimegyek. 2 év múlva ki is mentem (exemmel), megbeszéltem előtte a holland ismerőssel, hogy érkezünk hétvégén, de előtte körbe akarunk 1-2 napot nézni és majd telefonálunk. Első éjjel a szállodában nézelődtem az ablakban, telefonálni akartam közben és kiesett a telefon a kezemből. 2 emeletnyit zuhant, és hát nem maradt ép. Mondanom se kell, az ismerősök számát nem tudtam fejből...! Szűkösen 1,5-2 hétre elegendő pénzünk volt. Igyekeztünk úgy hozzá állni a dologhoz, hogy nyaralunk és ha közben találunk munkát, akkor tök jó. Én angolul tudtam csak, párom semmilyen idegen nyelvet nem beszélt. Több helyen érdeklődtem (éttermek, kávézók), mivel ott nem ciki bemenni és megkérdezni, hogy van-e munka. Teljesen normális. Közben többet költöttünk internet kávézóra, mint kajára, mert ott néztük a neten a különböző hirdetési oldalakat. Persze Hollandul!.... vicces volt egyenként szótárazni a szavakat...(így utólag)

Utolsó este kb még 20 perc volt a kávézó zárásáig és találtunk egy hirdetést, aminek a feladója egy magyar nevű

2013. jan. 13. 01:46
 7/7 anonim ***** válasza:

folyt köv.: szóval egy magyar nevű pasas volt. Féltem, lehet csak a neve magyar, de nem beszéli a nyelvet, ... de próba szerencse, felhívtam és ezáltal lett páromnak munkája (lakás felújítás) ráadásul egy magyar ismerőse lakótársat keresett a bérelt lakásába, mert nagyon nagy volt neki egyedül. Másnap már költöztünk is. Ahol a felújítást végezték (amerikai család) olyan valakit kerestek, aki foglalkozik a 2 gyerekével reggeltől estig hétköznap. Suli, játszótér, tisztítóba menni velük, bevásárolni stb. 2006-ban kerestem 1500 eurot! Szóval szerintem ha itthon ültem volna és azon agyaltam volna egész nap,hogy mik az esélyeim, akkor nem lett volna semmi. Elébe kell menni és ha azt szánja neked az élet, akkor úgyis összejön. Ha nem, akkor eltervezhetsz itthonról 1 évre előre minden apró részletet!!

Nem tudom fiú vagy lány vagy, de baby sittert, takarítót sokan keresnek. De ahhoz is ott kell lenned. Az első munkát megkapni nehéz, de utána ajánlanak másoknak. Amikor az amerikai család haza utazott, ajánlottak egy (gazdag) ismerősüknek. Oda csak heti 2x3 órát mentem takarítani. De ők is ajánlottak másnak és 1 hónap múlva már tele volt a hetem! És hollandul még azt sem tudtam hogy köszönnek!

Persze ragad azért az emberre, de az angollal vígan el lehet lenni. Szóval hajrá! Bátraké a szerencse!!

2013. jan. 13. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!