Olyat tudok csinálni, hogy suli mellett dolgozok,18 év alatt?
Novemberben leszek 18. Jön az érettségi, meg minden, de csúnyán összevesztem apukámmal, mondtam neki, hogy nekem többet nem kell a pénze. Komolyan is gondolom.
Elvált szülők, gyerektartást nem fizet, mondván, hogy ő nem fizeti anyukám "ruházkodását" (alaptalan vádak, természetesen), ezért nekünk adja a pénzt. Aztán, ha én odaadom anyunak, hogy ne haljunk éhen, rajtam kéri számon, hogy hogy mertem odaadni. Elegem van, nincs szükségem erre.
Anyukám majd intézkedik gyerektartás-ügyben, de hiába az a plusz pénz, nincs pofám elkérni mondjuk ruhákra, vagy bármi másra, ha nem alapvető. Most nyáron is megpróbálok valami melót szerezni, de az a pénz biztos nem tart ki egész évben.
A kérdés adott, érdekelne, hogy ezt hogyan, hol tudom megoldani. Nehezíti a helyzetet, hogy a hétvégéim nem szabadok, és nem Budapesti, hanem vidéki vagyok. Egy nagyobb városban élek.
hivatalosan nem. max. feketén.
de ne akarj suli mellett dolgozni. érettségi rovására fog menni.
A hétvégéid nem szabadok? Akkor hogyan akarod, munka után este?
18 év alatt nem vállalhatsz esti műszakot, tehát max. 10-ig dolgozhatsz.
Én bementem az összes diákszövetkezethez, az egyik kiközvetített a Tescoba. Ez elég rugalmas volt, dolgoztam egy héten 2-3 napot 18-24 között és hétvégén ahogy éppen volt munka.
engem 16 évesen vettek fel egy ruhaboltba kisegítőnek:) utána már hétvégente is mentem suli közben
nézz körül plázákban esetleg
Valami hasonlóra gondoltam, amit a második írt. Például pesti ismerőstől (18 alatt) hallottam olyat, hogy raktáros. Rugalmas munkaidő, stb.
Hétvégén lenne a tanulás, meg a pihenés, délutánonként képtelen vagyok bármit kezdeni magammal gondolkodás-ügyileg, a házikkal viszont 1-2 óra alatt kész vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!