Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » S. O. S. Mit írjak a motiváció...

S. O. S. Mit írjak a motivációs levélbe?

Figyelt kérdés
A konkrét motivációra gondolok. Arra hogy SZÁMUKRA miért én vagyok a legeslegjobb munkaerő, kellene néhány tipp
2012. márc. 27. 16:07
1 2
 1/11 Smartguy86 ***** válasza:
47%
Ha ezt te nem tudod magadtól, akkor miért pont téged vegyenek fel? Jobb lesz úgy nekik is, neked is. Úgyis csak szenvednél. Keresgélj még és kezd el megismerni magadat!
2012. márc. 27. 16:08
 2/11 A kérdező kommentje:
óh milyen cuki vagy:( úgy látszik írnom kelett volna akkor hogy már kész is csak csiszolgatok rajta, tehát egy kész motívációs levelem van akár mehetne is így ahogy van de akarok még adni neki egy lökést, na tessék itt van már az a bajod hogy munkát keresek eszméletlen!!!!
2012. márc. 27. 16:13
 3/11 A kérdező kommentje:

egyébként pedig szerintem nem vagyok olyan helyzetbe hogy válogathassak, ami van meg kell célozni,

és várok még válaszokat

2012. márc. 27. 16:14
 4/11 anonim ***** válasza:
Némi támpont nem ártott volna, pl. hogy mi a végzettséged, milyen munkatapasztalatod és kompetenciáid vannak, illetve milyen állást pályázol meg. Tényleg jó ilyenkor önismeretet alkalmazni, esetleg a közvetlen környezetedet, volt munkatársakat megkérdezheted erről. Általánosságban: hangsúlyozd az erősségeidet, amiket lehetőleg indokolj is. Pl. ügyfélorientált szemléletemnek köszönhetően a XYYz kiskunmajsai telephelyén az 2009-ben az év dolgozójának választottak, amit mindvégig kiemelkedően magas ügyfélelégedettségi mutatóim mellett nagy munkabírásomnak is köszönhettem.
2012. márc. 27. 16:18
 5/11 Smartguy86 ***** válasza:
100%

Na jó! :) A nevéből is adódik: Motivációs levél - tehát ami az életrajzodban benne van, azt alapból törölheted is belőle. HA arra kíváncsiak, hogy hova jártál iskolába, meg mit tanultál, van-e jogsid, akkor megnézik a CV-d. A motivációs levél egyről szól: Megmutatni, hogy milyen ember vagy valójában. És ezt vedd nagyon komolyan! Ne csak fényezd magad, mert ezer meg egy embertől kapnak majd önfényezést, a tökük tele van vele.

Írd le, hogy miért vagy te jó munkaerő, miért akarsz náluk dolgozni és nem másnál. Mi motivál? Ha a jó kereset motivál, akkor írd le azt, de NE kamuzz. Lehet kamuzni olyan dolgokkal, amikor a hibáidról írsz: írd le, hogy gyakran elkalandoznak a gondolataid - persze ez hátrány, de tedd előnnyé: Gyakran elkalandoznak a gondolataim, de sokszor így kreatívabb ötletekkel álltam elő VAGY Sokszor túlzottan belefeledkezem a munkámba, de szeretem pontosan elvégezni a rám bízott feladatokat. STB...

LÁSSÁK, hogy EMBER vagy! Nem egy gép. Nekik te csak egy klón vagy, és ha nem mutatod meg, hogy te milyennek látod magadat, akkor őket nem fogja érdekelni!

2012. márc. 27. 16:21
 6/11 A kérdező kommentje:

igen köszi

amit nem tudok belefogalmazni de mégis úgy beleírnám az az hogy ez álmaim állása-de tényleg ez az, és mégis ezt hogy rakjam be?

Egyébként arra helyeztem hangsúlyt hogy nekik miért éri meg ha engem alkalmaznak és nem fordítva

2012. márc. 27. 16:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Itt már nem is annyira magadról, azt személyes kompetenciáknál megteheted a cv-ben. Motivációs levél: Miért őket választottad, mit szeretnél elérni, mi motivál, milyen helyzetekben szeretnéd magad kipróbálni, miért így döntöttél, a cégről tájékozódj, és inkább őket fényezd, mértékkel:) nem kell túlságosan belebonyolódni, ne ismételd önmagad, frappáns, tömör, gördülékeny, hangzatos, de ŐSZINTE legyen.
2012. márc. 27. 16:30
 8/11 A kérdező kommentje:

a cégről nem tudok sokat, mert helyi lapban találtam a hirdetésre, csak a feltétel, az előny, a munkakörről beszélnek, de megfelelek rá, ezért akarok ütős mot.levelet.

Hozzáteszem, én eddig mindig úgy csináltam a mot levelet hogy nekik miért éri meg és csak érintettem hogy nekem miért jó hogy ott dolgozhatnék, akkor ez nem jó?

2012. márc. 27. 16:42
 9/11 A kérdező kommentje:
*és sose hazudok az önéletr. vagy a mot levélbe, mindig őszinte
2012. márc. 27. 16:43
 10/11 Smartguy86 ***** válasza:
Ők ezt nem tudhatják. Ha folyamatosan azt ecseteled, hogy milyen fasza vagy, hogy veled csak nyerhetnek, akkor ott kilóg a lóláb, akár igaz akár nem. Legyél reális és képzeld magad a helyükbe. Te vagy az X ezredik levél, amit olvasnak. Van 2-3 mondatod az elején, ami felkeltheti az érdeklődést... a többi elpocsékolt karakter, ha nem tudod ezt megtenni már az elején.
2012. márc. 27. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!