Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Futárnak illik borravalót adni?

Futárnak illik borravalót adni?

Figyelt kérdés

2012. márc. 20. 16:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csak minimálisat szoktam, ha adok egyáltalán. Felfele kerekítek százasra. 10-20 forinton nem akadok fenn. Nehéz kérdés, mert az árak olyanok, hogy 990, 1290, stb, ezekre adok egy ezrest vagy 1300 forintot és kész. Többet nem szoktam, az árba úgyis bele van kalkulálva minden.
2012. márc. 20. 16:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Illeni, illik. Mindenkinek illik, kérdés, hogy van-e rá. :-) Ha van, akkor pár százast megérdemelnek ők is. Főleg, ha pénzt vagy fontos küldeményt hoznak. Postásnak mindig adok, ha pénzt hoz, futárnak, ha nagyon gyors vagy fontos, amit hoz és örülök neki.
2012. márc. 20. 16:30
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Persze, futárnak... borra adod, ő meg elnőzi.
2012. márc. 20. 16:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Most látom csak a kulcsszavakat, én a pizzafutárokra gondoltam. Ha csomagot kapsz, akkor feltételezem fizettél szállítási költséget. Minek fizetnél még?
2012. márc. 20. 16:34
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem a pizzafutárokra gondoltam.

Azoknak természetesnek veszem, hogy adok. Úgy kezelem őket mintha beülnék egy pizzériába és ők lennének a felszolgálok. A borravalót is úgy adom.

A csomagszállítókra gondolok itt most.

2012. márc. 20. 16:43
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
Én nem kezelem úgy őket, más kategória. Mondjuk én étteremben sem adok komolynak nevezhető borravalót, csak azért, mert az a szokás, azt ki kell érdemelni. Ahol szervízdíj van, oda be sem megyek. Nekem sem ad senki a két szép szememért semmit.
2012. márc. 20. 16:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Én szoktam adni a futárnak / postásnak egy százast, ha hoz valamit (ás felhozza a másodikra, nem nekem kell lemennem érte).

Azt, hogy illik-e nem tudom, de nem is érdekel. Ők meg örülnek neki.

2012. márc. 21. 09:59
 8/9 anonim ***** válasza:
41%
Hát látom köztetek is van egy pár sutyerák,tisztelet a kivételnek!!
2012. ápr. 17. 21:22
 9/9 anonim válasza:
79%
Szerintem elvárják a futárok a borravalót.Régen mindig adtam minimum 300 forintot, mostanában nagyon spórolok, a legutóbbi futárnak nem adtam, hát elég érdekesen reagált. Nem kicsit volt megsértődve.
2012. máj. 31. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!