Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyar Honvédségéghez hogyan...

Magyar Honvédségéghez hogyan müködik a (toborzás), bekerülés?

Figyelt kérdés

Pár kérdésem lenne itthoni katonákhoz.

8 osztályom van, Fizikai állapotommal nincs gond , orvosi szempontból egészséges vagyok. Milyen lehetőségem van?

Felvételi procedúra hogyan folyik?

Szállás onnantól kezdve laktanyába van?

Havi bérezés mennyi átlagosan?

Esetlegesen "HA" jó az ember akkor "szerződésesként" meddig tudok eljutni (karrierben)?

A bekerülés "légió" alapon müködik? ( bemegyek a toborzóba és a felvételi időszakon már ott is tartanak?) VAGY itthon "majd gyere vissza XY időbe" és szépen lassan lemennek a vizsgák, vizsgálatok.

BP en belül hol érdemes "jelentkezni" ?

2012. márc. 14. 07:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ezeket ott kellene megkérdezned. Ha nem tudod merre van ott laktanya, vagy ilyesmi, akkor bemész a rendőrségre és a portás megmondja.

Persze mondd hogy tudod hogy nem itt kell, de gondoltad hátha meg tudja valaki itt mondani.

2012. márc. 14. 08:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt két budapesti telefonszámot is találsz, első körben őket hívnám fel és érdeklődnék. A havi bérezés úgy tudom, erőteljesen függ attól, hogy hová kerülsz, ill. hogy milyen rangban szolgálsz, de egészen biztosan erről is kérhetsz tőlük felvilágosítást.

Az orvosi, fizikai alkalmassági elég durva, először is van egy alkalmassági vizsgálat (fizikai erőnléti, pszichológiai és egészségügyi). Ezt követően, ha ezek mindegyikén megfelelsz, akkor szerződést kötnek veled, majd bevonulsz. Ez utóbbi mindig egy adott időpontban van több embernek, tehát a "gyere vissza X időben és mindent elintézünk" elvet követi, az időpontokról is a Toborzóirodákat érdemes kérdened. Az elszállásolásod a bevonulást követően laktanyában történik, majd alap- és szakkiképzést kapsz, utána pedig a saját szolgálati szervednél teljesítesz szolgálatot. Fontos tudnod, hogy itt is van próbaidő, ált. 3-6 hónap. Elsőre nekem a 8 általános elég kevésnek tűnik, de persze ezt majd megmondják. A tiszti rangokhoz, így a nagy karrierhez mindenképpen édeskevés, de ha jó vagy, akkor a képzésedet finanszírozhatják: hadnagyi rangfokozat és ettől feljebb már egészen biztosan diplomához kötött, tiszti rangok azt hiszem érettségihez. Ha bármit ezzel kapcsolatban zavarosan írtam volna le, akkor sorry, a volt barátom - és a teljes családja apai-anyai ágon - volt katona, úgyhogy csak rajtuk keresztül ismerem a rendszert.

2012. márc. 14. 19:43
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!! nagyon bő és korrekt válasz volt : ) Köszönöm!
2012. márc. 15. 04:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!