Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hangsúlyozzák ki állandó...

Miért hangsúlyozzák ki állandóan a hírekben a lottófőnyeremény elherdálását?

Figyelt kérdés
Miért gondolják folyton, hogy sokan nem tudnák ésszerűen kezelni az álomnyereményt és ész nélkül elszórnák a pénzt, hamarosan visszatérve a megszokott életszínvonalra? Jönnek itt a pszichológiával, már-már elveszik az ember kedvét az egésztől.
2012. márc. 10. 18:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

9:

De éppen az a helyzet, hogy nem anyagi helyzet függő, hogy ki hogy bánna vele. Én nem vagyok gazdag, de így is van befektetésem, nyilván nem nagy összegek, de vannak emberek, akik jól keresnek, mégis elszórják. Testvéreket is láttam már, ahol az egyik tud bánni a pénzzel, a másik nem.

2012. márc. 10. 23:16
 12/18 A kérdező kommentje:
Én biztos hogy kikérném hozzáértők tanácsát, meg utánaolvasnék a lehetőségeimnek, ha nem vagyok eléggé tisztában velük. Vállalkozást nem hiszem hogy indítanék belőle egyrészt mert nem értek hozzá, másrészt meg amennyi bevételt az hozna, biztos eltörpülne a nyereményhez képest, és a befektetés sem biztos hogy egyhamar megtérülne. Tőzsde kizárva. :)
2012. márc. 10. 23:21
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, tudod, mi történik, amikor nyersz egy szép nagy summát? :-)

Amikor átveszed a nagy nyereményt, kapsz vele egy rakás levelet, tájékoztatót magánszemélyektől, alapítványoktól, felhívva magukra a figyelmet... Már itt észnél kell lenni.

Ha nem vagy óvatos, és bárkinek megemlíted, az összes rokon-barát-ismerős nálad fog kilincselni.

A pénzt független pénzügyi befektetőhöz kell vinni, aki tényleg tudja, mi a teendő és minél lassabban, ráérősebben változtatni az életstílusodon. És szép életed lesz:-))

2012. márc. 10. 23:50
 14/18 anonim ***** válasza:

"Ez csak duma. Ismerem magam, nem vagyok az az agyonköltekezős típus. Ha össze is jött néha-néha egy nagyobb összeg - az átlagoshoz viszonyítva -, azt se szórtam el értelmetlen dolgokra. Nekem nem kellenek luxusautók, villa, nem kaszinóznám el, nőkre se költenék vagyonokat."

Nem szórtad el mikor összejött? Mennyi jött össze? Pár százezer? Egy millió?

Ha nyernél jövő hét végén 2 milliárdod akkor eszedbe nem juta, hogy abból egy 50 milliós autót venni elszórás - hiszen ez a hatalmas összeg is pitinek tűnik a teljes nyereményhez képest. 8-10 milliós nyaralásra elmenni sem tűnne szórásnak, hiszen meg sem látszana a bankszámládon.

Nagyon pozitív esetben akkor térnél magadhoz, mikor a 2 milliárdból még van 1 milliárd. Rossz esetben pedig mikor már csak 100 millió van, az meg elmegy a ház - kocsi - személyzet fenntartására pár év alatt.

Persze ne így legyen, de átlag ember számára elképzelhetetlenül nagy önuralomra van szükség, hogy ne csessze el pár év alatt az ilyen nyereményeket.

2012. márc. 11. 08:34
 15/18 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű a dolog.

Aki ért a pénzhez, az nem fogja elszórni.

Aki nem ért a pénzhez, az el fogja szórni.

Aki tudja magáról, hogy nem ért a pénzhez és megkér egy hozzáértőt, hogy kezelje, az valószínűleg nem fogja elszórni.

Én speciel ha megnyerném, először elmennék a közgázra vagy valami, és megtanulnám kezelni. Aztán lehet ugrálni.

2012. márc. 11. 08:45
 16/18 anonim ***** válasza:

50 millás akkor is eszméletlen nagy pénzszórásnak tűmne.

Számoljunk csak, egy jól diverzifikált portfólió kb 2% reálhozot hozna évente, tehát 1 milliárd nyeremény esetén 20 millió Ft. Tehát max ennyit költhetnék évente, hogy még unokáimnak is jó legyen.

Más persze a vállalkozás, de azzal több a gond.

Szerintem inkább az unalom öli meg a legtöbb nyertest, 20 évig dolgoztak, most mwg nem kell mumkába menni, azt hiszil, majd a költekezés jobb lesz, de a francokat.

Nekem van olyan hobbim, ami annyira nem költséges, de gyakran jár utazással, meg idő kell hozzá, ha nyernék, többet tudnék vele foglalkozni. De mint írtam, erre ha vennék isszelvényt, kevesebb az esélyem, mint hogy soproni lakosként elüt a villamos.

2012. márc. 11. 09:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen, néha előmásznak ezek a fájnensöl szakemberek és jól megmondják, hogy mit hogyan kell csinálni.
2012. márc. 12. 07:15
 18/18 anonim ***** válasza:

Nos, aki nem tudja kezelni a pénzt, az tényleg elszórná.

Mi nem voltunk kifejezetten csórók, sőt, több félretett pénze volt a családomnak mint az átlag magyar embereknek, de mégis abban a tudatban neveltek fel, hogy mi nem xarjuk a pénzt, és tudni kell beosztani, félretenni, spórolni.

talán ennek köszönhetően nem szórnám nyakra-főre, nem mondanám senkinek, csak a nagyon szűk családomnak, ami 5 emberből áll.

2 embernek vennél egy kis lakást, mert megérdemlik, és tudom, hogy önerőből még 100 éves korukra sem jutnának hozzá.

a többit szépen betenném a bankba, és a kamataiból megvenném minden évben azt, amire igazán vágyom.

"nem a cél a fontos, hanem az út"- jó érzés lenne mindig várni a lekötési időszak lejártát, és közben tervezgetni, hogy mit veszek a hozamból. ez sokkal nagyobb élmény mint ész nélkül naponta a boltokat járni és bacni el a kesst.

ja, és nyitnánk egy speckó éttermet, amit az emberem nagyon szeretne, csak nincs hozzá alaptőként. jó lesz az neki hobbinak :)

2012. márc. 15. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!