Miért hangsúlyozzák ki állandóan a hírekben a
lottófőnyeremény elherdálását?
Mert ez az igazság - az emberek nagy része akinek kezelhetetlenül nagy összeg üti a markát munka nélkül (legyen az lottónyeremény vagy TV show nyeremény vagy akár örökség) azoknak a 90%-a pár év alatt elherdálja, ugyanis aki eddig nettó fix 100 havi fizetésből élt annak fogalma nincs arról, hogy miként kezeljen egy 1 milliárd forintos nyereményt, mert annyira nagy összegnek látja, hogy azt hiszi sosem fogy el és lógathatja a lábát szórva a pénzt élete végig. Már pedig elfogy - általában hamarabb, mint a delikvens hinné.
Amúgy nézd csak meg az első Big Brother győztes Évát. Nyert egy talicska pénzt + olyan hátszelet a médiában, mint az állat és azóta 2 gyereket szült egy drogos csövesnek, mindkettőt elvette tőle a gyámhivatal és évek óta hajléktalan. A nyereményét pedig pár hónap alatt elszórta.
2012. márc. 10. 18:54
Lehet hogy igaz, amit mondanak, de hogy nem erkölcsi tanulság miatt hozzák fel a témát az 100%.
Azt szokták mondani, hogy a negatív reklám is reklám... Az ember fejében csak az marad meg, hogy "lottófőnyeremény", "milliárdok", "felhőtlen élet" ... és bemegy a lottózóba játszani...
A másik verzió, hogy ez alakul ki a fejében: "én tuti nem szórnám el" és már megy is a lottózóba.
2012. márc. 10. 19:20
Mert az a baj hogy aki nyer 1 milliárdot annak az repül a fejébe hogy "jaj de jó lett az életem pénzes vagyok nem kell dolgoznom meg életem végéig élhetek kedvemre". És ez sajnos sokaknál igaz akik nem tudják mi az a pénz lehet hogy egy napon szerencséje van mert kapott egy nagy lökést az élettől hogy abból a pénzből mégtöbbet csináljon, pl.: vállalkozásba kezd, céget alapít és így tovább. Sokan nem így gondolkodnak sajnos egyből vesznek egy kastély nagyságú házat aminek a 10% át ha kihasználják aztán ilyen luxus autó olyan luxus autó reggeltől estig kaszinózás piálás és egy nap mínuszba kerül és mehet az utcára csövezni. Sajnos ez a helyzet és sokan nem tudják beosztani a pénzt és erre akarják felhívni valahogy a figyelmet. Ha én nyernék mondjuk ennyi pénzt tuti költenék belőle, új ház új kocsi ez meg az stb... Ezeken nem is agyalok mert szinte ennek nagyon kicsi az esélye másrészt ha ekkora pénz mennyiség hullana a bankszámlámra akkor nem is tudnék mit kezdeni vele szinten olyan értelembe hogy hasznot hozzak.
2012. márc. 10. 19:45
Én nem nagyon lottózok, mert hülyeségnek tartom, de én befektetném, és csak a reálhozam egy részéhez nyúlnék.
2012. márc. 10. 20:41
5/18 A kérdező kommentje:
Én is pénz szűkében vagyok, de eszembe nem jutna egy ekkora nyereményt pikk-pakk elszórni. Az osztogatással is csínján bánnék a rokonok részére, magamnak is keveset használnék el belőle kezdetnek és egyáltalán nem költöznék álomkastélyba, se nem utaznám körbe a világot azonnal. Szerintem aki szegény, az nem fog feltétlenül gazdagok módjára költekezni.
6/18 A kérdező kommentje:
Az elsőnek: BB Éva 16 milliót nyert, ami nem egy nagy pénz, sőt elenyésző a lottóhoz képest. Házépítésre simán elmegy ez az összeg, vagy lehet belőle venni kocsit, utazgatni. Nagyon osztogatni se lehet belőle milliókat rokonoknak ha magára is költeni akar belőle az ember.
De ő semmi értelmes dolgot nem tud felmutatni. Egy tanulatlan ember a pénzkezeléshez sem ért.
2012. márc. 10. 21:58
# 5
Most ezt mondod - ha pedig a számládon lenne egy lottóötös akkor ki tudja mit csinálnál :)
2012. márc. 10. 22:01
A lottónyereményt megtartani és fialtatni csak az tudja, aki korábban is értett a pénzhez. Sokan azért herdálják el, mert a felét-harmadát szétosztogatják a sorban álló rokonoknak-alapítványoknak, a többiből pedig hatalmas házat, kocsit vesznek, amiknek a fenntartási költsége horribilis, drága utazásokra költenek, a legtöbben a munkahelyen is felmondanak, a pénzt pedig nem fektetik be. Így gyorsan elfogy.
2012. márc. 10. 22:53
10/18 A kérdező kommentje:
"Most ezt mondod - ha pedig a számládon lenne egy lottóötös akkor ki tudja mit csinálnál :)"
Ez csak duma. Ismerem magam, nem vagyok az az agyonköltekezős típus. Ha össze is jött néha-néha egy nagyobb összeg - az átlagoshoz viszonyítva -, azt se szórtam el értelmetlen dolgokra. Nekem nem kellenek luxusautók, villa, nem kaszinóznám el, nőkre se költenék vagyonokat.
Kapcsolódó kérdések: