Mi lesz velünk Magyarok?
Mi lesz így velünk emberek...?
2012 január 1-től elveszítettem az állásomat és azóta sem találok semmit. Van 3 szakmám, érettségim, felsőfokú jogi végzettségem és sehova nem kellek. Hetente járok be a munkaügyi központba érdeklődni, de mindig azt mondják, hogy nincsen számomra állás.
Itt felénk (Somogy megye) hatalmas a munkanélküliség. Akik más megyében élnek mit tapasztalnak, máshol lehet azért elvétve munkát találni?
Tudjátok én már nem is tudom mit mondjak erre...
Nekem is van többféle végzettségem.
Cukrászként azért nem alkalmaznak, mert a legtöbb cukrászüzemben tanulókkal végeztetik el a dolgokat, utánuk nem kell annyit fizetni, magyarul ingyen dolgoznak, így hülyék lennének engem alkalmazni. Ha alkalmaznak is valakit, az olyan személy, akinek nincs meg hozzá a szakmunkás végzettsége, így kevesebb bért kell fizetni neki, nem kell a szakmunkás minimálbért.
Próbáltam műkörmösként vállalkozóként dolgozni, de lehetetlen azt a pénzt kitermelni, sokszor voltam úgy, hogy a bérletei díjat alig tudtam kifizetni, vagy úgy kellett kölcsön kérnem, hogy ki tudjam fizetni.
Elvégeztem egy óvodai dajka tanfolyamot, de ilyen helyekre kihalásos alapon lehet bejutni...végigkilincseltem városunk összes intézményét.
Van egy szoftverüzemeltetői végzettségem és egy felsőfokú ifjúságsegítő okj-s papírom.
Lassan 30 leszek és fogalmam sincs, hogy mi lesz velem.
Jelenleg 4 órában havi 35 ezer ft-ért takarítok egy iskolában :-( Kilátásom sincs semmire.
"Azért ne pusztán a munkaügynél keress állást, mert úgy nehéz lesz. Próbálj felmenni pestre, ott mindig van valamilyen munka."
Ez így ebben a formában nem igaz. Több ismerősöm jött haza munka híján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!