Mit csináljak holnap? Még sosem voltam ilyen helyzetben.
Nos holnap állásinterjúra megyek, és félő, hogy megint házalós munkába akarnak belecsalni. De még nem voltam ilyen állásinterjún, hogyan kell nemet mondani? Vagy kell egyáltalán? Elég hacsak nem megyek el a következőre?
Valaki segítsen légyszi, aki már járatosabb álláskeresés ügyben :)))))
Ne lássák rajtad a hezitálást, tétovázást! Ha ezt látják, beugratnak, aláíratnak. Csak abba menj bele, amiről tudod, hogy szeretnéd csinálni. Végső esetben kérj gondolkodási időt, hogy majd jelentkezel.
Sokszor nekik a cél az ügyfél megszerzése, s ha aláírtál, már nehéz kihátrálni.
Engem is be akartak hálózni, amíg kedves vagy, és illedelemes, nem hagynak nyugtot. Hívogatnak, elmondják, mekkora lüke vagy, hogy kihagyod ezt a fantasztikus stb...alkalmat, muszáj velük szigorúnak lenni.
Engem hívogattak. Egy idő után nem vettem fel. Hívtak más számról, ha felvettem, hallgattam a telefonba, nem csaptam le, vártam, hogy letegyék ők. Idővel megunták.
Megjöttem :) Kiderült hogy az álláskereső oldalról, ahol regisztráltam, onnan keresett meg egy bróker cég üzletkötő munkára. Sajnos az, hogy kik ők és micsodák, az ott derült már ki. Az ismerőseimnek és azoknak az embereknek akiket később megismerek kellett volna pénzügyi szolgáltatásokat eladnom jutalékért.
Gondolhatjátok, nemet mondtam. Nem éri meg.
Na az ilyen munka az, amit soha nem tudnék csinálni. Ez a kidobnak az ajtón, bemászok az ablakon. Én, ha eljön hozzánk egy ilyen üzletkötő, mert annyira erőszakos, hogy rábólintunk, na jól van, jöjjön akkor. Beszél másfél óráig, s nekem végig az jár a fejemben, hogy ez engem nem érdekel. Aztán itt hagyja a névjegyét, hogy majd keres, gondoljuk át. És napokig görcsben vagyok, hogy hogyan mondjak neki nem-et. Ilyen érzésekkel én magam képtelen volnék házalni. De félő, hogy a hirdetett állások 80%-a ilyen, meg ML, mert a többit nem kell hirdetni.
Na, fel a fejjel, talán akad valami értelmesebb munka is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!