Friss diplomásként Magyarországon van értelme nekikezdeni a robotmunkának, hogy még 30 évesen se nagyon tudjak megvenni egy panellakást?
Há pénz nélkül nehéz lesz e.v.-ként is pénzügy-számvitelezned. Akiket én ismerek, egy se bankban dolgozik. Az a baj, hogy e.v.ként ügyfélkört kell kiépíteni, hirdetni magad eleinte, és lehetőleg meg is tartani, hogy állandó pénzed legyen.
V.hogy kell a pénz. Ha más nem, akkor marad a hajózás.
10-es vagyok. Gazdasági mindenfélékből diplomáztam. (Azért írom így, mert mindenféle tárgyból volt egy kicsi, de nem volt annyira alapos, hogy mondjuk kétlábonjáró közgazdásznak nevezzem magam.) Ezen belül a kereskedelmi vonalat érzem magaménak. Főleg a csekélyke valós szakmai munkám után. Ezért kereskedelmi munkát keresek, de nem ügynököst, nem értékesítőt, hanem amolyan back office feladatokat. De ez nem egyszerű, mert ilyen hirdetésekre többezren pályáznak, akiknek nincs tapasztalatuk, azok is. Ha meg profi nyelvtudást várnak, az is baj. Az iskolai nyelvoktatás nulla volt. Munka mellett akartam saját úton pótolni, de ehhez állandó stabil munkahely kell, hogy tudjak nyugodtan tanulni. Egy nyelv közepes ismerete kevés. Nyelvérzékem van, lappang, mert ilyen bizonytalan körülmények között nem tudok leülni és csak a nyelvtanulásra koncentrálni. Egy biztos munkahely ha nem is nagy fizetéssel, de megnyugtatna, és hagyna kikapcsolni..
És kapo1588, neked mi a szakmád, és miért kérdezed ezt? meg mi a meglátásod a témát illetően?
Én két dologgal kapcsolatosan kotyognék közbe.
Egyrészt nem értem, hogy gazdasági végzettséggel miért nem foglalkoztok befektetéssel. Én természettudományi szakmával vágta bele a brókerképzésbe és nagyon megérte! A munkát megfizetik, egyelőre más pénzével játszom:-)Ha viszont elegendő tőkét gyűjtöttem, akkor függetlenítem magam és a befektetéseimből szeretnék majd élni.
A másik a nyelvtudás. Nagyon-nagyon kell. Persze, vacak, ha az ember akkor kénytelen nekiülni, amikor már hulla fáradt, de ha valami, akkor ez megéri.
hello
Brokerkedés.. Ne haragudj de én nem bíznám olyan emberre a pénzem aki úgy gondolja hogy "eljátszik" vele... Amúgy a saját félretett pénzemmel én is tőzsdézem. De az az én pénzem, máséhoz nem nyúlnék mert nem vagyok olyan szinten jó benne.
A nyelvi résszel egyetértek én is csinálom tanulom hiába hulla vagyok már estére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!