Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hol tudnám bejelenteni ha egy...

Hol tudnám bejelenteni ha egy munkáltató nem jelenti be az alkalmazottait?

Figyelt kérdés
Lehetőleg névtelenül szeretném, de ha nem lehet, akkor névvel is. Elnézést a kategóriáért.

2012. febr. 28. 10:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
24%
Nem értem,miért kell rosszindulatúnak lenni a másikkal szemben.Bejelented és ez neked boldogságot okoz?Ez nagy lelki szegénységről árulkodik. A munkaügynél, apehnál be tudod jelenteni, szeretnek ilyen ügyekkel foglalkozni,ahol büntethetnek.
2012. febr. 28. 11:34
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

Off:

Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy ne jelentse fel.

1. Adócsalás bűntény. Ha valakit lopáson kapok, feljelentem – ti nem?

2. Ha adót csal, akkor azzal a versenytársait is adócsalásra készteti – tisztességtelen versenyelőnyre tesz szert, és hogy a versenytársaik is tudják tartani a lépést, nekik is csökkenteniük kell az árakat (azt meg csak szintén adócsalással tudják elérni). Hányan panaszkodnak, hogy tisztességesen nem éri meg dolgozni, mert a többiek úgyis elcsalják az adót, és így ők kapják a megbízásokat.

3. Ha adót csal, akkor 10 millió embert károsít meg – ugyanis mindannyiunktól lop, a közös kasszába nem teszi be a pénzt, de a szolgáltatásokat (egészségügy, utak, iskola, nyugdíj) mind igénybe veszi.

Szóval csak jelentség fel, mert különben sose lesz rend ebben a következmények nélküli országban…

2012. febr. 28. 11:34
 13/18 anonim ***** válasza:
25%
Te se voltál még vállalkozó, utolsó.A következmények nélküli ország akkor is megmarad.A dühítő jelenségek nem a kisemberek szintjén vannak.
2012. febr. 28. 11:35
 14/18 A kérdező kommentje:

Akik egybol kotekednek, azokat valaszra sem meltatom. Udvozlom az edesanyjukat!

11.06 igen, velem is pont ez tortent. Csak annyit szeretnek, hogy vegre kirugjak az uzletvezetot aki nem fizeti ki az alkalmazottakat, nem jelenti be oket, es utana a szemukbe rohog, hogy igy jartatok, menjetek az apeh-hez. Nem akarom hogy a munkatarsaim seruljenek ez altal.

Ez egy nagy wellnes kozpont, a vendeglato egysegeerol lenne szo. A pizzafutarok, szakacsok, konyhai dolgozok, takaritok nincsenek bejelentve, vagy csak 4 orara. Kb 20-30 emberrol beszelunk.

2012. febr. 28. 11:38
 15/18 anonim ***** válasza:
64%

"Te se voltál még vállalkozó, utolsó.A következmények nélküli ország akkor is megmarad.A dühítő jelenségek nem a kisemberek szintjén vannak."

Az vagyok, és hála istennek olyan területen, ahol nem olyan gyakori ez az úgynevezett "ügyeskedés". És szerintem mindenhol dühítő az, ha lopnak, az meg pláne, ha mások szemében a szálkát, sajátukban meg a gerendát nem veszik észre. Vagy ha azzal takaróznak, hogy de hát ők is lopnak. Mindenki tegyen rendet a saját portáján, és ne másra mutogasson!

2012. febr. 28. 11:49
 16/18 anonim ***** válasza:
87%

Épp a hetekben voltak a mi kis cégünknél ellenőrzésen már másodszor.Első alkalommal fél éve voltak,mert ismeretlen személyek feljelentették a céget mondván,hogy a dolgozók nem is tudják,hogy feketén dolgoznak.Kijöttek.A főnök nem kevés pénzzel lefizette őket,és maradt minden a régiben.Vagyis,nem mert az eset után a főnök összejövetelt rendezett,elmondta,hogy ellenőrzés volt,és köszönjük meg annak a pár ismeretlen személynek akiknek eljárt a szájuk,hogy idén se jutalom,se prémium,se fizetésemelés nem lesz.Ahogy mondta: Már kifizettem a részeteket másnak..Majd szépen elvonult nagyképűen.A hatás nem maradt el.Újabb feljelentést írtak,de ebbe már beleírták,hogy az első ellenőrzésnél a főnök pengetett,nem kevés pénzt.Így a hetekben újra kijöttek,de most már négyen.ketten az irodában fent voltak,ketten meg lenn a termelésnél kérdeztek ki minket.Kiderült,hogy én sem vagyok bejelentve,pedig azt hittem,hogy csak azok dolgoznak feketén akik 1-2 dolgoznak nálunk.Én 6 éve dolgozom ott,és nem vagyok bejelentve.Nem meglepődtem,hanem sokkot kaptam.Hiszen éveken át fizették a járulékokat,a Tb és adót utánam.Legalábbis a fizetési papíromon mindig le volt rögzítve feketén-fehéren.

A nő kedves volt.Mindenkinek elmondta,hogy ilyen esetben ha igazolni tudjuk,hogy kaptunk fizetési papírokat,amivel azt jelezték,hogy állandó bejelentett dolgozók vagyunk,akkor minket nem érint a büntetés része.A mi úgymond adó tartozásunkat a cégnek kell ki fizetnie,hiszen mi végül is ledolgoztuk,és tőlük levonták.Jelenleg senki nincs kirúgva,mert a főnök nem mer senkit kirúgni.A főnök őrjöng,fenn az irodában kapkodás van,mi meg dolgozunk,mert meló az van.Várjuk a fejleményeket,és úgy néz ki,hogy a főnök igencsak mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia.

Én örülők,hogy voltak páran akik mertek lépni.Dühős vagyok,mert 6 éven át becsaptak,és ha nem tudnak a jogászok,ügyvédek mit tenni,akkor elveszett 6 évem.Tegnap az egyik irodista dolgozó szómórúan megjegyezte,hogy még mindig nem tudják mi lesz ennek a végeredménye.Félnek,hogy ha a bíróság túl sok összeget ró ki,akkor a főnök végleg bezár..Tegye.Ilyen munkahelyért nem kár..

2012. febr. 28. 11:49
 17/18 anonim ***** válasza:
79%

11:49

Végre egy pozitív történet!Jó, hogy vannak ilyen bátor emberek!Így kell ezt csinálni.Végül is, a főnök hiába ad borítékot, ha a majdani nyugdíjadtól, eü biztosításodtól, stb megfoszt!Egyébként én úgy tudom, manapság már bárki utána nézhet, be van-e jelentve!Kell a polgármesteri hivatalban kérelmet benyújtani elektronikus ügyfélkapu igényléséhez, ha ez megvan, akkor a neten felmész az ügyfélkapu oldalára és ott megnézheted a betegéletutadat, meg hogy be vagy-e jelentve, ha dolgozol, stb..nagy vonalakban ez így működik.Ez ingyenes úgy tudom, de érdemes igényelni.Lehet, hogy sokan nem is tudnak róla, én is véletlenül botlottam ebbe a hasznos információba).

Akik itt nagyon ellenkeznek, azok biztos munkáltatók...

Amúgy az apeh, meg a munkafelügyelőség ugyan büntet, a kormány viszont úgy tűnik, nem nagyon igyekszik a fekete munka ellen tenni valamit!Szerintem nekik az érdekük, hogy feketén dolgozzon minél több ember, akkor nekik majd nem kell nyugdíjat fizetni, meglesz rá a jó kifogás.Nem szabad ezt hagyni!

2012. febr. 28. 12:18
 18/18 anonim válasza:

Mi lett a történet vége?

Kérdező, megtetted?

2015. ápr. 6. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!