Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön milyen munkát...

Külföldön milyen munkát végeznek a magyarok többnyire?

Figyelt kérdés

Sokat olvasom ezen az oldalon, hogy jó páran kimentek dolgozni külföldre és sokkal jobban élnek. A kérdés az, hogy mi a munkájuk? A vendéglátásban, egészségügyben, informatika területén általában van munka az tény, de én ősszel kezdem a fősulit a BGF nemzetközi gazdálkodás szakán és nem tudom milyen esélyeim vannak. Lehet, hogy kint jobban keresnék recepciósként mint itthon a végzettségemmel, de akkor jogos a kérdés: mi értelme volt diplomát szerezni?

Válaszokat előre is köszönöm.

2012. febr. 26. 17:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Nem pénzügyes lennék, erről a szakról logisztikusnak szeretnék szakosodni, ami elvileg hiányszakma..

Angliába semmiképpen nem mennék, Ausztria lenne az ideális. 10 percre van a határ, unokatesóim már kint születtek (nem is beszélnek magyarul), csak a német nem megy anyanyelvi szinten..

A mesterképzést már mindenképpen Bécsben szeretném végezni.

2012. febr. 27. 19:27
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha külföldön akarod elvégezni a mesterképzést, akkor mindenképpen lehet rá reális esélyed, hogy a szakmádban dolgozz. Én is külföldön csináltam meg a mesterképzést, és el is helyezkedtem diplomázás után pár héten belül a pénzügyi szektorban. Előtte végeztem én is "kulimunkát" egyetemistaként szintén külföldön, bár én sose álltam úgy a dologhoz, hogy ez alja munka. Nagyon is élveztem, és sokat tanultam belőle, és egyébként nem is voltam minimálbéren, szóval szépen félre tudtam tenni az egyetemi évre. Szóval az, hogy milyen munkát tudsz találni, vagy milyenek az esélyeid az teljesen egyénfüggő, de a külföldi diploma biztos, hogy nagyon sokat dob rajta. Azt mondjuk valóban érdemes szem előtt tartani,hogy az úgynevezett "kulimunkákból" tényleg nem lehet azért fényűzően élni. Én is csak úgy tudtam félrerakni, hogy osztoztam a lakáson másokkal, és kaját szinte sose kellett vennem, mert azt a munkahelyen biztosították.
2012. febr. 27. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!