Angliába mehetnék dolgozni, de a szokottól eltérően nem
gyerekekre kellene vigyáznom, hanem kutyákra. Lentebb
leírom amit kapnék . Szerintetek?
11/27 A kérdező kommentje:
Illetve eddig ez a havi 260 font volt, az egyik legtöbb, amit találtam , au-pair munkára, mert máshol ilyen 60 eurot adnak hetente. Pl. Németországban 260 euro, nem FONT a zsebpénz. Mert ugye ez nem fizetés. Lett volna másik lehetőségem Olaszországba de ott is pl, csak havi 200 euro lett volna, de ott meg csak heti 4 napot kellett volna dolgozni, 5 órában. Ott is járt volna a teljes ellátás, kaja szállás. De Anglia mellett döntöttem a nyelv miatt, mert nekem azzal vannak további terveim :) . Nagyon érdekes volt, ilyen negatív emberek hozzászólását olvasni. És érdekesnek tartottam, hogy az itthon 90 ezret kevesellték. Az már egy jó keresetnek számít. ( sajnos )
az ott kapott pénzt kár átváltani euróra vagy forintra. Németországban (helytől függően) adott esetben többet ér 260 euró mint Angliában (szintén helytől függően) 260 font. való igaz, hogy ha átszámolod forintra, akkor az itthon dolgozók egy részének ez jól hangzik, de kint fogsz élni. ok, nem kell költened kajára, szállásra. a nyelviskolát fizetik? buszbérletet ilyesmit? oda- és visszautat? illetve ha a 2 hét szabadságod alatt haza akarsz jönni?
persze nyilván fiatal vagy és akkor ez így rendben van és ha tényleg olyan lelkes vagy (ami dícséretes), hogy kibírod úgy, hogy semmi mást nem csinálsz, csak a gyerekekre/kutyákra vigyázol, meg nyelviskolába jársz, akkor hajrá. csak tudd, hogy mibe mész bele, mert állati megterhelő lesz, hogy nincs lehetőséged semmi mást csinálni. akiket te negatívkodókként állítottál be, ők csak próbáltak erre az élethelyzetre rávilágítani (igaz nem részletezték). szóval fontold meg, ha elég erős vagy, jó lehetőség a nyelvtanulásra, ha nincs más.
2012. febr. 26. 07:57
Tegnap 18:22 vagyok. Én Skócia fővárosában élek, dolgozok, lakást fizetek, bulizni is eljárok és cigizek (sajnos, igaz, próbálok leszokni), ha megkívánok egy kávét a costaban, megveszem. És nem költök többet havi 260 fontnál (persze ez attól függ hányszor megyek bulizni:) ). Ha a nyelvsuliba eltudsz meni gyalog, mert közel van (nálunk a szomszéd utcában van 3), akkor meglehet belőle élni szerintem, viszont lehet félretenni nemfogsz tudni belőle. Ha viszont buszoznod vagy metróznod kell a suliig, akkor nagyon be kell osztanod (nálunk 56 font a havi bérlet a buszra)
2012. febr. 26. 13:25
14/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! Jó több megvilágításból olvasni a véleményeket. A nyelviskolát fizetik. A kiutazást és a haza utat nekem kell állni. ( de ez sacc 50 ezer ft) A két hét szabadság alatt, nem fogok hazajönni, párom fog kijönni ,és elutazunk Skóciába :) . Ismerem magam, hogy én akár egy faluban is el tudok lenni, elsétálgatok szabadidőmben, fotózok :) . A bulizást nem igénylem itthon sem. Nem dohányzom stb ... Ha nem is tudok félre tenni, amit magamat ismerve kétlek :) . Akkor is megéri nekem kimenni, mert az angol nyelvvel vannak további terveim. Az új élmények miatt is. Én amire költenék, mondjuk havonta legalább egy múzeum, vagy vásár , vagy ilyen események látogatása. MAjd kiderül, ha kint leszek. Van több ismerősöm is, aki kint él. Őket is kifaggattam, mit gondolnak erről az összegről. És igazából nem mondtak róla rosszat. Azt tudom, hogy az utazás drága kint.
15/27 A kérdező kommentje:
És ,ha azt nézem, hogy igazából itthon se jut többre, mint hogy itthon legyek háztartást vezessek. Akkor kint legalább futja a nyelv tanulásra, amiből tovább tudok majd építkezni. Illetve, akár havonta egyszer eljutok egy-két helyre. Amit itthon egyáltalán nem tehetek meg. Összespórolom a kicsiből is, ha valamit meg akarok csinálni, meg akarok nézni stb ... Az itthoni helyzethez képest mindenképp csak jobb lesz, ha belevágok ebbe.
Én a kutyákat választanám a helyedben. :)
Amúgy a pénz szerintem nem rossz. Nekem nem jut heti 65 fontom szórakozásra, pedig nem minimálbért keresek. :)
mindenképp vágj bele, nem veszíthetsz.
2012. febr. 27. 16:30
17/27 A kérdező kommentje:
Úgy fest meg van a család. Tehát bele fogok vágni. Holnap este kiderül minden. És hamarosan tudok személyes véleményt ìrni,hogy milyen kint heti 65 fontból .
18/27 anonim válasza:
65 fontot altalaba napjara szoktak kapni ne hetente .
Ird meg mire jutottal:)
2012. febr. 28. 02:01
19/27 A kérdező kommentje:
Igen azok 65 fontot kapnak naponta, akik maguk bérelnek lakást, házat, maguknak veszik az ételt stb . Nekem gyakorlatilag csak esetleg tusfürdőre kell költenem, meg egy-két apróságra. London mellett laknék, mondjuk bemegyek a városba havonta egyszer, tudom a közlekedés nem két fillér. ! DE ismerem magam !!!! Nekem ez így nagyon jó lesz :) . Főleg, hogy az a célom, hogy a nyelvet megtanuljam. Azzal vannak további terveim. Angliába nem dorbézolni, és bulizni megyek, hanem dolgozni, tanulni :) .
20/27 A kérdező kommentje:
Most beszéltem a családdal :) . Vagyis inkább a náluk levő au-pairrel :) . Várom a fejleményeket :)
Kapcsolódó kérdések: