Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bizonytalan munkahely, vagy...

Bizonytalan munkahely, vagy biztos térítéses tanfolyam?

Figyelt kérdés
Egyszerre jött mindkét lehetőség hosszú idő után. Most jelentkezzek mindkettőre? Az angol+ecdl képzés a munkaügyi központ által támogatott, szerdán lesz a felvételi(remélem az csak nem okoz gondot). A munka pedig betanított és attól függ az interjú után alkalmaznak e. Most egyébként bérpótló juttatást kapok ami 22500ft. A képzés alatt ez felmenne 45000ft-ra, és így a közmunkát is kiváltaná.
2012. febr. 24. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Arra vigyázz, hogy ha a tanfolyamot bármi miatt nem tudod folytatni, vagy nem tudod elvégezni (nincs pótvizsga) akkor a tanfolyam árát (több százezer forint) a Munkaügyi Központban vissza kell térítened. Itt volt egy kérdező, aki mintegy 450.000 Ft-ot kellett, hogy visszafizessen.

A munkáról annyit, hogy ha hosszú időn át jött ez a lehetőség, szerintem inkább azt vállald el, mert nem garancia, hogy elvégzed a tanfolyamot, és azonnal kapsz munkát, és akkor ugyanott lennél. Ketyeg az óra, tik-tak, az önéletrajzodban pedig csak üres foltok lennének a munkatapasztalat helyén, azt pedig nem szeretik a munkaadók.

Egy munkanélküli

2012. febr. 24. 14:31
 2/6 anonim ***** válasza:

A tanfolyamnál nemcsak a felvételi okozhat "gondot". Hiába írod meg sikeresen a felvételit, ha vannak olyanok akik szintén sikeresen megírták, de az egyéb válogatási szempontok alapján (mi a végzettsége, van-e szakmája, piacképes-e még, amióta munkanélküli, van-e a családjában még munkanélküli...) előrébb kerülnek a felvehetők listáján, mint te.

Menj el a felvételire is és a munka interjúra is; egyik sem jelenti még a szerződés aláírását. Aztán meglátod bejutottál-e valamelyikre. Nehogy a két szék közül a pad alá ess.

2012. febr. 24. 16:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem, szóval a tanfolyamon a felvételi egy előválogatás féle. én meg azt hittem ha az sikerül benne leszek biztosan. És ha a tanfolyamot visszautasítom akkor megvonják a jelenlegi juttattást?
2012. febr. 24. 17:40
 4/6 anonim ***** válasza:

A felvételi után kiértesítenek, hogy benne vagy-e a felvettek között. Ha igen, akkor sem kötelező aláírnod a képzési szerződést. Ekkor nem veszíted el foglalkoztatást helyettesítő támogatást 8bérpótlót)

Viszont ha aláírod a szerződést és utána nem mégy el a tanfolyamra, vagy abbahagyod a tanfolyamot, vagy túlléped a megengedett hiányzást, akkor annak már vannak következményei.

2012. febr. 24. 17:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Itt is van szerződés? Ezt nem tudtam. És ha nem megyek el a felvételire akkor is megvonják a bérpótlót gondolom.
2012. febr. 24. 19:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz elmenni a felvételire, akkor betelefonálsz előtte, hogy nem tudsz bemenni a felvételire, vagy nem tudod vállalni a képzést. Nem vonják meg emiatt a BPJt.
2012. febr. 25. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!