Mit csináljak, ha végeztem az iskolával?
Hamarosan végzek a középiskolával. Van egy érettségim és számítástechnika OKJ-t végzek. Mire végzem, lesz egy év gyakorlatom is a szakmában.
De hogyan tovább? Főiskola felejtős, nem tehetjük meg...Keressek állást, ezt értem, de...kilépek a suliból egyik nap és másnap semmi dolgom nincs, csak böngészni a hirdetéseket? Teljesen tájékozatlanok vagyunk, az egész osztályom. Ti hogy kezdtetek az életbe?
Én is számtech suliba jártam, 2 éves hálózattelepítő, és üzemeltető képzésre, amikor elkezdtem, akkor úgy voltam vele, hogy jó sok pénzt lehet vele keresni, de közben rájöttem, hogy rengeteg ilyen suli van itt Pesten, ami fossa ki magából a fiatal informatikusokat, biztos, hogy nem tudnék ilyen téren elhelyezkedni, rengeteg nálam jobb képességű van, én lennék a legutolsó, akit valahova felvennének.
A 2 évből másfél évet jártam oda, de közben végig mindenféle diákmunkát csináltam, sok téren tapasztalatokat szereztem, jártam állásinterjúkra, stb. Tescoba 4 állásinterjúból 2 helyre fel is vettek, de visszautasítottam, van annál emberibb meló is, de arra pl. Mindenképp lenne esélyed. Másfél év után kiléptem a suliból, de közben megcsináltam a djákmunkás pénzekből uszodamester, vizgépész, vendéglátós, bolti eladó, boltvezető szakmákat (mind pénzes, és az egyik sem volt több 3 hónapnál) Neked is ajánlom, hogy tegyél le minél több szakmát, nem árt, ha több lábon állunk, meg hamar megvannak ezek a fizetős szakmák. Állást is találtam az egyik szakmámmal, és még egy okjre elmehetek ingyen, mert kiléptem az első ingyenesemről, ha találok sulit, ahova heti 1-2 napot kell bejÁrni, és nappalis, egy gyógymasszőrt még bevállalnék. Amugy sok állásra kell jelentkezni neten, 90% nem jeleznek vissza, hogy mi van, de ott a maradék, ahova ha behívnak, még fel is vehetnek, úgy hogy van remény nyugi.
20/f
Úgy megy hogy átadják a papírokat, sok sikert az életben azt kalap kabát. Következő nap meg nem iskolába mész hanem kialszod magad.
Magyad ura leszel úgymond azt csinálsz amit akarsz.
Érdemes a motivációs leveleket meg önéletrajzokat nézni és készíteni.
Ha okos vagy akkor előre dolgozol és keresel munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!