Ha szakközépiskolát végeztem mint villanyszerelő garantált bérminimum az 94000 Ft?
2009-be szüntették meg, a diplomásat is és a középfokú végzettségre vonatkozót is.
a jelenlegi 94.000 ajánlás, nem kötelező
nekem nyomdai gépmester (is) a végzettségem.gépmesterként is dolgozok, és 78.000re vagyok bejelentve...
Az más kérdés, h 100-120-130at kapok kézbe, ami a ledolgozott óráktól függ.
ilyen a világ
Van garantált bérminimum. A diplomás minimum szűnt meg 2 éve.
"2011.01.01-től a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetőleg középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 94.000,-Ft.
Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban megállapodtak a 2011. évi minimálbér és garantált bérminimum összegéről. A megállapodás alapján 2011. január 1-től a kötelezően alkalmazandó minimum személyi alapbér 78.000,- Ft/hó, a garantált bérminimum 94.000,- Ft/hó."
"Mit értünk középfokú iskolai végzettségen?
A középfokú nevelés-oktatás intézményeibe beletartozik a szakiskola, szakközépiskola és a gimnázium is, mert ezek középfokú végzettséget adnak."
Az, hogy neked jár-e a garantált bérminimum, attól függ, hogy a munkaszerződésedben mi a munkaköröd.
Ha a munkakörödhöz nem kell a középfokú végzettség, akkor csak a minimálbért kötelesek fizetni.
Az meg megint más kérdés, hogy mi a munkaköröd és mit dolgozol ténylegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!