Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet úgy esélyem egy állásra,...

Lehet úgy esélyem egy állásra, hogy felsőfokút kérnek de nekem középfokú van?

Figyelt kérdés
Pl.: egy bank pénzügyi felsőfokú, de nekem középfokú van. Ha reálisan gondolkodom, én is el tudom látni nagy valószínűséggel azt amit egy felsőfokkal rendelkező.
2012. febr. 16. 06:23
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

Szerinted,ha a középfok is elég lenne,akkor miért lenne felsőfokú képzés?

Bankban,de máshol sincs esélyed egy ilyen állásra.

2012. febr. 16. 08:08
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
Ha nem próbálod meg, akkor sosem tudod meg. Elképzelhető, hogy elég lesz, akár csak átmenetileg is. Esetleg kevesebb fizetésért, de közben esetleg el tudnád végezni a felsőfokút is. Beadod az önéletrajzodat/pályázatodat. Ha nem hívnak be, akkor nem volt elég... Ha meg se próbálod, akkor biztosan veszítesz. A megpróbálás meg ingyen van.
2012. febr. 16. 08:18
 3/6 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem is próbáld meg.

Elküldöd az önéletrajzod, aztán kiderül. Ha behívnak az már egy jó pont.

Szerintem akár esélyesm is lehetsz rá, mégpedig azért mert akinek diplomája van, azt meg is kell fizetniük.

Nem egy ismerősöm van akinek az önéletrajzában le kellett tagadnia hogy diplomája van, mert amikor beleírta esélye sem volt, még be sem hívták. És épp a fizetések miatt.

Most van egy állás amit megpályáztam. (Nincs diplomám, mert abba kellett hagynom, nem tudtam a tandíjat tovább nyögni.)

A főnök kérdezte telefonon a végzettségem (akkor még nem adtam be az önéletrajzom), elmondtam neki, ő meg mondta hogy végre, mert képzeljem el, 2 diplomával is beadják hozzá a jelentkezést de hát ő nem akar diplomást felvenni.

Viszont azért attól is függ hogy ki az az ember ott a cégnél aki begyűjti ezeket az önéletrajzokat. Ha szőrös szívű, és beleolvas, hogy nincs felsőkokúd, lehet azonnal ki is szór.

Ezt nem lehet tudni. Mindenesetre az esélyt add meg amagdnak.

2012. febr. 16. 08:40
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Semmit nem vesztel, ha beadod a jelentkezésedet!

Csak: vannak munkakörök, amelyekre államilag kötelezően előírt szakképesítés van előírva. Amennyiben a munkáltató ennél alacsonyabb végzettségű munkatársat foglalkoztat, akkor egy esetleges ellenőrzés során a munkáltatót keményen büntetik. Azt sajna a törvény nem mondja ki, hogy a szükséges papírral nem rendelkező, de jó képességű dolgozóval is bizonyos esetben be lehet tölteni a munkakört. (Pedig ez hülyeség szerintem, nem a papír számít, hanem a teljesítmény. Maszek vélemény)

2012. febr. 16. 08:52
 5/6 anonim ***** válasza:
94%

Ha felsőfokú végzettséget kérnek, akkor elvárják a jelentkezőtől, hogy az is legyen neki. A felsőfokú képzéseken több mindent és részletesebben tanítanak, mint a középfokú képzéseken.

Ha én lennék a munkáltató, és felsőfokú képesítésű munkavállalót keresek, akkor csak idegesítenének az ilyen pályázatok. Képzeld bele magad a munkáltató helyébe.

"Beleírtam a feltételek közé a felsőfokú végzettséget, mégis beküldi. Nem tud olvasni?..."

2012. febr. 16. 09:13
 6/6 anonim ***** válasza:
84%

Én a másik oldalról (munkaadó) válaszolnék. A feltételek azért vannak beleírva a pályázatba, mert azok a kötelező, minimum feltételek. Ha ezeket nem teljesíti a pályázó, akkor nem foglalkozunk vele, sajnos ez az igazság. Mondjuk adott állásra jelentkezik 80 felsőfokú végzettségű és 20 középfokú végzettségű. Szerinted mi lesz az első szelektálás? A HR asszisztensek végigfutják az önéletrajzokat, és kiszórják, akik nem felelnek meg a kiírásnak. Ugyanez történik a nyelvtudással is. Ha oda van írva, hogy pl. középfokú angol nyelvvizsga, akkor akinek nincs, azt már be sem fogáj hívni.

Olyan helyzet van mostanában, hogy minden épkézláb állásra rengetegen jelentkeznek, olyanok, akik megfelelnek a pályázati kiírásnak. Közülük választanak, őket hívják be interjúra.

Amit írtál konkrét példaképpen: a bankok nagy részébe most már felsőfokú végzettséget kérnek, nyugodtan megtehetik, mert úgyis tele van az ország közgazdászokkal.

2012. febr. 16. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!