Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan osztjátok be a jövedelm...

Hogyan osztjátok be a jövedelmeteket? Valamennyit félre tudtok tenni?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék arra,hogy ki hogyan osztja be a fizetését. Gondolok itt:

-rezsi

-étkezés

-szórakozás

-ruházat

stb

Mennyit tudtok félretenni havonta?

Milyen "luxuscikkeket" engedtek meg magatoknak?

Keddtől én is dolgozó ember leszek (végre). Tudom a fix összeget,amit havonta fogok keresni (legalábbis körülbelül tudom),gondolkodom,hogy mire mennyi pénz fog kb elmenni. Érdekelne,hogy ti ezt hogyan oldjátok meg. Gondolom van egy fontossági sorrend költségek terén.

Köszönöm szépen mindenkinek,aki ír pár sort! :-)

2012. febr. 15. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten lakom, nettó 180.000 Ft a fizetésem és így alakulnak a költségeim:

Albérlet: 40.000 Ft

Rezsi: 18.000 Ft(Nyáron:15.000 Ft)

Bevásárlás: 40.000 Ft

Közlekedés: 9.800 Ft

Szórakozás: 15.000 Ft

Mobil előfizetés: 4.990 Ft

Ruhavásárlás: 3 havonta veszek új ruhákat, általában 8.000 és 20.000 Ft közötti összeg megy el rá.

Megtakarítás: 45.000 - 48.000 Ft/hó

2012. febr. 15. 17:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én fordítva közelítem meg a dolgot. Én mindig félreraktam a fizetésem egy részét (10-30%), bármennyit is kerestem éppen, és csak a maradékot osztottam fel olyan kategóriákra, amiket az első is írt.
2012. febr. 15. 17:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam hogy megvárom míg minden pénz bejön (gyed,csp. párom fizuja) és kiszámolom mit kell befizetni és beosztom ami marad.

Ez mostanában nem nehéz, megint nem fizettem be a közös költséget és így maradt 4000Ft-unk. Igen jól írtam. Még a múlt hónapban 20000Ft maradt így de hát ezt is elintézték. [link]

2012. febr. 15. 19:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kb 75-85000 ft szokott lenni a fizetésem, a páromnak is kb így alakul, de még ha dolgozunk pluszba, akkor összejöhet akár egy 100as is összesen. Gyerekünk még nincs. Albérletre nem kell költeni szerencsére.

Rezsi kb 25000 ft, nyáron kb a fele.

közös költség 5600 ft

Kaja 30000ből ki szoktunk jönni, max 40, mikor mit veszünk.

Utazás mivel Pesten lakunk, én metrózok, de diákbérletet veszek mindíg, ami jelenleg 3850, de ha kell mennie a páromnak valahova akkor ő is azt használja.

Telefonálás 10000 ft

internet+tv 5200 ft

Ruha, bútor, berendezés stb, ilyeneket nem veszünk gyakran, így havi szinten lebontva fogalmam sincs, ha szükség van valamire, megvesszük.

Lukxuscikk? Talán sok édességet eszünk... Évi 15000 ft-ért van konditerembe bérletünk, ez ismerős által kedvezményes 2 személyes bérlet...

Van egy cicánk, egy hörcsögünk, egy tengerimalacunk, nekik is kell kaja, bár a cica mindent megeszik... Havi 5-10000 a kaja, alom stb.

A maradékot félretesszük, sosem lehet tudni, mikor szűnik meg a munkahely, így is kevesebbet keresünk idén fejenként durván egy tizessel. Meg nyaralni is szeretnénk... Bár nagymamámnak van nyaralója a Balatonnál, de akkor a plusz munka kiesik, csak a fizetett szabi van.

2012. febr. 15. 19:54
 5/8 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok elfelejtette:

Sok sikert a melóhoz, ne csinálj hülyeséget :)

2012. febr. 15. 20:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Hasznosak a válaszok! :-) Egyenlőre nagyon lelkes vagyok a munkával kapcsolatban,ami nem lesz valami könnyű,és a pénz se lesz valami sok (70000-75000),de a semmitől jobb. Elindulásnak megfelel,nem igazán lehet válogatni.
2012. febr. 15. 20:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja és mentek a zöld kezecskék. :-)
2012. febr. 15. 20:10
 8/8 kapo1588 ***** válasza:

sokan mondják hogy ha megkapod a fizetésed akkor alapból a 10 % rakd félre egy biztonsági tartalékra. érdemes lehet egy külön bankszámlát nyitni. akkor tuti nem nyúlsz hozzá.

én 150-et keresek, örököltem egy garzont szóval arra se kell költeni.

20 a rezsi 2500 net 5000 villany telefon 8000 rongy. én heti szintre osztottam le magamnak a pénzt minden hétre egy tizest tehát az 40 ropi. van még egy havi 10 a változó ktg-ekre a többi megy félre.

Remélem tudtam segíteni:)

2012. febr. 16. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!